15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
razni gosti

FOTO Radionicom Umrežavanje dionika u socijalnom poduzetništvu Udruga Bolje sutra nastoji potaknuti zapošljavanje osoba s invaliditetom
F

U raspravu o društvenom poduzetništvu uključili su se i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica te Društvenog poduzeća Naš izvor iz Čakovca.

Ne propustite

U prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u Koprivnici održana je radionica pod nazivom Umrežavanje dionika u socijalnom poduzetništvu, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, a bila je namijenjena predstavnicima udruga s namjerom da ih se potakne na razvoj socijalnog poduzetništva u njihovom području djelovanja, kao i institucijama koje direktno ili indirektno skrbe za osobe s invaliditetom. Radionici je ispred Grada Koprivnice sudjelovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Organizator radionice bila je Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice, a dio je to aktivnosti iz projekta Inovativni koprivnički socijalni centar IKSoC-KopriVITA koji je Udruzi odobren na natječaju Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica radionice Mary Ann Rukavina Cipetć, direktorica GTF – Inicijative za održivi rast, sudionicama je dala odgovore na pitanja što je socijalno poduzetništvo i može li ono biti prilika za rješavanje problema u zajednici, kao što je zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih marginaliziranih skupina, a također se moglo čuti primjere dobre prakse u Hrvatskoj koji uspijevaju poslovati na otvorenom tržištu, razvijati i širiti svoje poslovanje te zapošljavati marginalizirane društvene skupine.

U raspravu o društvenom poduzetništvu uključili su se i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica te Društvenog poduzeća Naš izvor iz Čakovca, a zamjenik župana Ratimir Ljubić tom je prilikom pohvalio Udrugu na pokretanju projekta IKSoC-KopriVITA te im je zaželio da pronađu svoje mjesto među uspješnim pričama o socijalnom poduzetništvu.

Cilj projekta je stvaranje preduvjeta za osnivanje društvenog poduzeća koje će doprinijeti uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada na području grada Koprivnice, a projektnim aktivnostima stvaraju se uvjeti za pokretanje društvenog poduzeća u kojem će se proizvoditi inovativni proizvod, tjestenina s koprivom. Ciljna skupina su osobe s invaliditetom koje imaju status nezaposlene osobe, a projekt je odobren na natječaju Europskog socijalnog fonda i sufinanciran je od strane Europske unije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×