23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Značajna kazna

POLICIJA SE OGLASILA Poslala poruku onima koji se ‘kvrcnu’, blokiraju promet i bez veze zovu policiju!
P

Novčanom kaznom u iznosu od 390 do 920 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke.

Ne propustite

Gotovo svakodnevno svjedočimo prometnim nesrećama u kojima je manja materijalna šteta. No, sudionici umjesto da maknu vozila s ceste i “dogovore se” zovu policiju. Osim što nepotrebno blokiraju promet riskiraju i kazne kojih možda i ne bi bilo. Policija se oglasila i poslala poruku vozačima koji nepotrebno blokiraju promet.

– Postoje prometne nesreće u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima. Sudionici su dužni odmah ukloniti vozila s kolnika! – poručila je policija.

Moraju omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

prometna galovićevapolicija se oglasila
Nesreće u raskrižjima s manjom materijalnom štetom, ostavljanje vozila umjesto da ih maknete, jedan su od primjera koje ne bi ste smjeli raditi // Foto: Mario Kos

– Naravno, vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće prije nego ispune i potpišu Europsko izviješće. Mogu i na bilo koji drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima – dodaju u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Navode što i kako u slučaju prometne nesreće samo s materijalnom štetom kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari. Vozač je tad dužan vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Policija se oglasila: Kazne do 920 eura!

Propisana je novčana kazna u iznosu od 390 do 920 eura. Njome će se kazniti vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke. Kao i ako ne popuni Europsko izvješće i umjesto da ostane, napusti mjesto prometne nesreće.

– Vozaču koji je proglašen krivim izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci. Usto u evidenciju se upisuju tri negativna prekršajna boda – dodaju u policiji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Strašno

NESREĆA Pijani mladić zabio se u traktor usred noći, vatrogasci ga vadili iz vozila, u bolnici je

Mladi vozač ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 2.30 u Pitomači. Kako navode iz policije,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×