22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Znanje kao dar

Djelatnici koprivničkih osnovnih škola uskoro počinju s novim pristupom u edukaciji darovitih učenika
D

Edukacija je usmjerena na izradu i provođenje individualiziranih programa za darovite učenike te korištenje didaktično – edukativne opreme za rad s darovitima koja je  u okviru projekta osigurana za sve tri osnovne škole.

Ne propustite

U sklopu projekta  Znanje kao dar koji se provodi u tri koprivničke osnovne škole započela je edukacija učitelja, nastavnika i stručnih suradnika.

Na učiteljskim vijećima u sve tri osnovne škole predavanje o aktualnim spoznajama o  darovitosti, osobinama,  prepoznavanju i oblicima  rada s darovitim učenicima održala je Dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić, profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Osim toga, sedmeročlani timovi za darovite iz sve tri škole, koje čine učitelji i stručni suradnici,  dodatno se educiraju o toj temi.  Edukacija je usmjerena na izradu i provođenje individualiziranih programa za darovite učenike te korištenje didaktično – edukativne opreme za rad s darovitima koja je  u okviru projekta osigurana za sve tri osnovne škole.

Škola Braća Radić domaćin je u prva dva ciklusa radionica od ukupno njih pet. Do sada je održana edukacija o metodologiji  prepoznavanja i procjenjivanja darovitih učenika, a slijedi  ciklus o posljedicama  selekcijskog procesa,  te načinima i oblicima rada s darovitim učenicima.  Predavanja i radionice održavaju se u dvije  manje skupine po desetak članova, a vode ih psihologinje Vesna Vlahović-Štetić  i Nina Pavlin-Bernardić.

O kvaliteti edukacije govori podatak da ih provode  eminentne stručnjakinje na području edukacijske psihologije. Vesna Vlahović-Štetić redovna je profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  čiji  je dugogodišnji znanstveni  i stručni rad između ostalog  posebno vezan uz  obrazovanje darovitih učenika te psihologiju učenja i poučavanja matematike. Dr. sc. Nina Pavlin-Bernardić  docentica je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta  i Odjelu za psihologiju Hrvatskih studija u Zagrebu čije područje stručnog interesa i rada je također edukacijska psihologija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×