16.8 C
Koprivnica
Srijeda, 7. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Znanje kao dar

Djelatnici koprivničkih osnovnih škola uskoro počinju s novim pristupom u edukaciji darovitih učenika
D

Edukacija je usmjerena na izradu i provođenje individualiziranih programa za darovite učenike te korištenje didaktično – edukativne opreme za rad s darovitima koja je  u okviru projekta osigurana za sve tri osnovne škole.

Ne propustite

U sklopu projekta  Znanje kao dar koji se provodi u tri koprivničke osnovne škole započela je edukacija učitelja, nastavnika i stručnih suradnika.

Na učiteljskim vijećima u sve tri osnovne škole predavanje o aktualnim spoznajama o  darovitosti, osobinama,  prepoznavanju i oblicima  rada s darovitim učenicima održala je Dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić, profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Osim toga, sedmeročlani timovi za darovite iz sve tri škole, koje čine učitelji i stručni suradnici,  dodatno se educiraju o toj temi.  Edukacija je usmjerena na izradu i provođenje individualiziranih programa za darovite učenike te korištenje didaktično – edukativne opreme za rad s darovitima koja je  u okviru projekta osigurana za sve tri osnovne škole.

Škola Braća Radić domaćin je u prva dva ciklusa radionica od ukupno njih pet. Do sada je održana edukacija o metodologiji  prepoznavanja i procjenjivanja darovitih učenika, a slijedi  ciklus o posljedicama  selekcijskog procesa,  te načinima i oblicima rada s darovitim učenicima.  Predavanja i radionice održavaju se u dvije  manje skupine po desetak članova, a vode ih psihologinje Vesna Vlahović-Štetić  i Nina Pavlin-Bernardić.

O kvaliteti edukacije govori podatak da ih provode  eminentne stručnjakinje na području edukacijske psihologije. Vesna Vlahović-Štetić redovna je profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  čiji  je dugogodišnji znanstveni  i stručni rad između ostalog  posebno vezan uz  obrazovanje darovitih učenika te psihologiju učenja i poučavanja matematike. Dr. sc. Nina Pavlin-Bernardić  docentica je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta  i Odjelu za psihologiju Hrvatskih studija u Zagrebu čije područje stručnog interesa i rada je također edukacijska psihologija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

svečana sjednica

FOTO/VIDEO Sabolić: Na pravom smo putu da konačno zaživi geotermalni projekt, a po kućama za kunu postali smo poznati u svijetu

Dan je općine Legrad. Tim povodom upravo se održala svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu u Kutnjaku. Dan...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti