18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Vodostaj Drave raste, diljem Podravine i dalje se saniraju štete od poplava
V

Ne propustite

U Koprivnici i njenim prigradskim naseljima i danas se saniraju štete zbog poplava koje je prouzročila obilna kiša u noći s petka na subotu. Stradalo je i šire gradsko područje, pod vodom su dvorišta, podrumi i pojedine kuće na području Đelekovca, Torčeca, Zablatja, Imbriovca, Kutnjaka i Malog Otoka gdje stanovnici nastoje obraniti svoje domove od poplave.

 

– Katastrofa u Zablatju. Ljudi pokušavaju spasiti selo i ne daju se. Ovo je nešto što dugo nije bilo kod nas – javla nam se čitateljica iz Zablatja.

Tokom dana je evakuirane su životinje s farme u Molvama Gredama, a pozorno se prati vodostaj Drave, koji raste oko osam centimetara po satu. U 11 sati proglašene su redovne mjere obrane od poplave na Dravi, a nije nemoguće da će u dogledno vrijeme biti proglašene i izvanredne mjere.

– Mi smo u pripravnosti. U gornjem toku Drava i Mura imaju jako velik pritok, stoga se već počelo s pražnjenjem hidroakumulacijskih jezera. Trenutno kod Botova Drava teče brzinom od oko 1200 do 1300 kubičnih metara u sekundi. Maksimum kojeg smo imali u studenome 2012. godine bio je 2700, a Drava može izdržati do 3300 kubičnih metara u sekundi – rekao je Ivan Kramarić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica.

Urušena kuća u Novigradu Podravskom // Foto: ČitateljU Sajmišnoj ulici u Novigradu Podravskom urušila se stara kuća, navodno zbog velike količine kiše i poplave. Kuća je bila nenaseljena, a ulica je očišćena, javio nam se naš novigradski čitatelj.

Što se tiče situacije u Koprivnici i okolici, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i tijekom nedjelje su izlazili na intervencije ispumpavanja vode iz podruma, a prepumpavali su i vodu u blizini Trgovačkog centra Plodine.

– Imamo dvadesetak pumpi od kojih je tek par velikih, ali su u subotu bili angažirana i dobrovoljna vatrogasna društva iz prigradskih naselja pa nismo imali dovoljno opreme da odmah interveniramo svugdje, a primili smo u subotu više od 300 poziva građana. U budućnosti bismo trebali nabaviti još par pumpi – rekao je Slavko Lakuš, zapovjednik JVP Koprivnica.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×