18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
međunarodni dan civilne zaštite

U izuzetno teškim uvjetima, žurne službe zadržale su kontrolu i pokazale spremnost, Koren: Svi ste karike u čvrstom lancu
U

Župan Darko Koren naglasio je važnost povezanosti, zajedništva i dobre organizacije sustava u cjelini, kako bi svi najbolje reagirali u hitnim slučajevima.

Ne propustite

U povodu 1. ožujka, Međunarodnog dana Civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, održana je sjednica Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku je o važnosti dobre pripremljenosti u poslovima zaštite i spašavanja govorio zamjenik župana i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Ratimir Ljubić.

– Drago mi je da usprkos ovim teškim, zimskim uvjetima nismo imali potrebe da se Stožer izvanredno sastaje, a isto tako ni situacija zbog kojih bi trebalo alarmirati javnost. Nadam se da će to tako ostati i u narednom razdoblju. Sve žurne službe zaista rade odgovorno i kvalitetno svoj posao i na tome svima zahvaljujem – kazao je dožupan Ratimir Ljubić.

Dan civilne zaštite
Foto: Ivan Brkić

Potom je Ivan Kramarić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Koprivnici, upoznao prisutne s ustrojem, radom i intervencijama proteklih godina.

– Županija je 17 po veličini, osim vatrogasaca, imamo postrojbe civilne zaštite. Svaka općina ima 23 obveznika, Županija četiri, te gradovi. Sljedeći korak je procjena rizika i na temelju toga ćemo napraviti manji broj obveznika, ali kvalitetnijih. Do sad smo to radili preko nadležnog ministarstva, a sada ćemo putem javnog poziva – objasnio je načelnik Kramarić.

Dan civilne zaštite
Ivan Kramarić // Foto: Ivan Brkić

Voditelji službi i ravnatelji ustanova, točnije Centra 112, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Vatrogasne zajednice Županije, koprivničke bolnice, županijskog Zavoda za javno zdravstvo, županijskog Doma zdravlja, HGSS-a te Crvenog križa istaknuli su u svojim govorima situacije s kojima su se našli ovih dana s obzirom na vrijeme te su zaključili da je stanje bilo pod kontrolom i da je pružena pomoć svima kojima je bila potrebna.

Župan Darko Koren naglasio je važnost povezanosti, zajedništva i dobre organizacije sustava u cjelini, kako bi svi najbolje reagirali u hitnim slučajevima.

– Sve naše službe doživljavam kao čvrst lanac, s karikama koje su čvrste. Iskrena zahvala na svemu što radite – kazao je župan Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×