međunarodni dan civilne zaštite

U izuzetno teškim uvjetima, žurne službe zadržale su kontrolu i pokazale spremnost, Koren: Svi ste karike u čvrstom lancu

Župan Darko Koren naglasio je važnost povezanosti, zajedništva i dobre organizacije sustava u cjelini, kako bi svi najbolje reagirali u hitnim slučajevima.

18:30h
0
Dan civilne zaštite
Foto: Ivan Brkić

U povodu 1. ožujka, Međunarodnog dana Civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, održana je sjednica Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku je o važnosti dobre pripremljenosti u poslovima zaštite i spašavanja govorio zamjenik župana i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Ratimir Ljubić.

– Drago mi je da usprkos ovim teškim, zimskim uvjetima nismo imali potrebe da se Stožer izvanredno sastaje, a isto tako ni situacija zbog kojih bi trebalo alarmirati javnost. Nadam se da će to tako ostati i u narednom razdoblju. Sve žurne službe zaista rade odgovorno i kvalitetno svoj posao i na tome svima zahvaljujem – kazao je dožupan Ratimir Ljubić.

Dan civilne zaštite
Foto: Ivan Brkić

Potom je Ivan Kramarić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Koprivnici, upoznao prisutne s ustrojem, radom i intervencijama proteklih godina.

– Županija je 17 po veličini, osim vatrogasaca, imamo postrojbe civilne zaštite. Svaka općina ima 23 obveznika, Županija četiri, te gradovi. Sljedeći korak je procjena rizika i na temelju toga ćemo napraviti manji broj obveznika, ali kvalitetnijih. Do sad smo to radili preko nadležnog ministarstva, a sada ćemo putem javnog poziva – objasnio je načelnik Kramarić.

Dan civilne zaštite
Ivan Kramarić // Foto: Ivan Brkić

Voditelji službi i ravnatelji ustanova, točnije Centra 112, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Vatrogasne zajednice Županije, koprivničke bolnice, županijskog Zavoda za javno zdravstvo, županijskog Doma zdravlja, HGSS-a te Crvenog križa istaknuli su u svojim govorima situacije s kojima su se našli ovih dana s obzirom na vrijeme te su zaključili da je stanje bilo pod kontrolom i da je pružena pomoć svima kojima je bila potrebna.

Župan Darko Koren naglasio je važnost povezanosti, zajedništva i dobre organizacije sustava u cjelini, kako bi svi najbolje reagirali u hitnim slučajevima.

– Sve naše službe doživljavam kao čvrst lanac, s karikama koje su čvrste. Iskrena zahvala na svemu što radite – kazao je župan Koren.

čitam...