18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Otvoren sustav punionica električnih automobila
O

Ne propustite

Uoči sjednice Gradskog vijeća ispred koprivničkog Komunalca službeno je otvoren projekt elektromobilnosti u Koprivnici i HEP-ov ELEN sustav punionica električnih automobila. Projekt je to koji se u gradu provodi u sklopu europskog projekta Civitas Dyn@mo te označava početak elektromobilnosti, ne samo u Koprivnici, već u cijeloj Hrvatskoj.

Ciljeve ovog suvremenog prometnog rješenja predstavila je voditeljica diseminacije projekta Civitas Dyn@mo, Helena Hećimović:

– Ovaj sustav služit će zaposlenicima Gradske uprave, zatim gradskih poduzeća i ustanova. Očekujemo da će imati oko 200 korisnika. Njegovi učinci trebali bi biti u znatnom smanjenju emisija stakleničkih plinova koje proizvodi upravo gradska flota. Isto tako, ovo bi trebao biti i poticaj ostalim poduzećima da nabave slična vozila.

Najavila je i realizaciju sustava električnog javnog prijevoza koji bi u Koprivnici trebao proraditi iduće godine.

– Grad je kupio šest električnih automobila i dva hibridna vozila, dakle jedno hibridno i jedno plug-in hibridno vozilo, no ne treba zaboraviti da će se ovim sustavom služiti i električni autobusi koji nam stižu sljedeće godine.

Važnost ovog projekta istaknula je i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak:

– Grad Koprivnica s ovih pet električnih automobila prije svega štiti okoliš. Svi znamo da su direktive da se smanje emisije CO2 do 2020. godine. Grad Koprivnica brine ne samo o okolišu nego i o održivom razvoju, a isto tako da se naš promet na drugačiji način involvira u grad Koprivnicu.

A kako funkcioniraju električni automobili moći će isprobati i sami građani. Naime, dogradonačelnik Mišel Jakšić nedavno je najavio da će jedan od gradskih električnih automobila najvjerojatnije od iduće godine biti na raspolaganju i građanima.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×