13.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Otvoren sustav punionica električnih automobila
O

Ne propustite

Uoči sjednice Gradskog vijeća ispred koprivničkog Komunalca službeno je otvoren projekt elektromobilnosti u Koprivnici i HEP-ov ELEN sustav punionica električnih automobila. Projekt je to koji se u gradu provodi u sklopu europskog projekta Civitas Dyn@mo te označava početak elektromobilnosti, ne samo u Koprivnici, već u cijeloj Hrvatskoj.

Ciljeve ovog suvremenog prometnog rješenja predstavila je voditeljica diseminacije projekta Civitas Dyn@mo, Helena Hećimović:

– Ovaj sustav služit će zaposlenicima Gradske uprave, zatim gradskih poduzeća i ustanova. Očekujemo da će imati oko 200 korisnika. Njegovi učinci trebali bi biti u znatnom smanjenju emisija stakleničkih plinova koje proizvodi upravo gradska flota. Isto tako, ovo bi trebao biti i poticaj ostalim poduzećima da nabave slična vozila.

Najavila je i realizaciju sustava električnog javnog prijevoza koji bi u Koprivnici trebao proraditi iduće godine.

– Grad je kupio šest električnih automobila i dva hibridna vozila, dakle jedno hibridno i jedno plug-in hibridno vozilo, no ne treba zaboraviti da će se ovim sustavom služiti i električni autobusi koji nam stižu sljedeće godine.

Važnost ovog projekta istaknula je i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak:

– Grad Koprivnica s ovih pet električnih automobila prije svega štiti okoliš. Svi znamo da su direktive da se smanje emisije CO2 do 2020. godine. Grad Koprivnica brine ne samo o okolišu nego i o održivom razvoju, a isto tako da se naš promet na drugačiji način involvira u grad Koprivnicu.

A kako funkcioniraju električni automobili moći će isprobati i sami građani. Naime, dogradonačelnik Mišel Jakšić nedavno je najavio da će jedan od gradskih električnih automobila najvjerojatnije od iduće godine biti na raspolaganju i građanima.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Slavljenicima krasnih imena na Ž želimo živahan imendan!

Željko, Željana, Želimir i Željka danas slave imendan! Željko je zelena, ekskluzivna, sretna, vesela, draga i izvanredna osoba. Željana je poletna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×