19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
za roditelje koji rade popodne

Vrtić Smiješak radit će do šest sati popodne, a Tratinčica osniva skupinu koja će ostajati dulje, dok djeca u vrtić mogu doći kasnije
V

Uvidjeli smo u razgovoru s roditeljima da postoji potreba da se vrtiću produlji radno vrijeme, a opet uzimajući u obzir da dijete ne smije biti dulje od 10 sati u objektu. Za sad je petero takvih polaznika, no vidjet ćemo kako će biti na jesen, rekla je Eva Trošelj, ravnateljica Smiješka. 

Ne propustite

Koprivnički dječji vrtići – Tratinčica i Smiješak od jeseni, odnosno nove pedagoške godine, uvode novo radno vrijeme.

Tako će koprivnički Dječji vrtić Tratinčica raditi do 18 sati. Točnije, 20-ak djece, u dobi od četiri do sedam godina bit će smješteno u mješovitoj skupini, u objektu Loptica, a koji se nalazi u Ulici Ivana Generalića.

Ako će biti potrebe, moguće će biti smjestiti i više djece u druge skupine koja će onda ići na popodnevnu smjenu u mješoviti skupinu.

– Pri smještaju djece u tu skupinu, vodit ćemo računa i štititi prava djeteta te ćemo primiti onu djecu kojima oba roditelja rade u smjenama. Kroz duži period ćemo onda pratiti potrebe za ovakvim radnim vremenom. S obzirom na to da imamo veliki broj objekata, jedino možemo produžiti radno vrijeme na jednom mjestu. Naime, za produžen rad je važno držati se i zakonskog okvira u kojem odgojitelj može pet i pol sati raditi s djecom. Tako da bi za svaki produženi rad u objektu trebalo zaposliti i po jednog novog odgojitelja – objasnila je Ida Šipek, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’.

Ida Šipek // Foto: Matija Gudlin

Nadalje slijedi, kaže ravnateljica Šipek, kontaktirati roditelje koji su se izjasnili da bi prebacili djecu u novu skupinu, a kasnije će se grupa popunjavati i s ostalima.

Kako nam je rekla Eva Trošelj, ravnateljica koprivničkog Dječjeg vrtića Smiješak, radno vrijeme vrtića produljit će se za jedan sat te će raditi do 18 sati.

– Kod nas ne postoje podjele na skupine, vrtić je dobno mješovit. Uvidjeli smo u razgovoru s roditeljima da postoji potreba da se vrtiću produlji radno vrijeme, a opet uzimajući u obzir da dijete ne smije biti dulje od 10 sati u objektu. Za sad je petero takvih polaznika, no vidjet ćemo kako će biti na jesen- rekla je Eva Trošelj, ravnateljica Smiješka.

Foto: Matija Gudlin
Eva Trošelj (u sredini) // Foto: Matija Gudlin

Na ovaj će se način omogućiti roditeljima koji rade popodne da svoje dijete u vrtić dovedu kasnije, najkasnije do 10.30 sati.

– Također, želimo tim roditeljima osigurati da barem dio jutra provedu sa svojim djetetom. Vrtić inače ima 92 polaznika, a upisali smo 22-je novih. Ostala su još dva mjesta za popuniti – zaključuje ravnateljica E. Trošelj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×