za roditelje koji rade popodne

Vrtić Smiješak radit će do šest sati popodne, a Tratinčica osniva skupinu koja će ostajati dulje, dok djeca u vrtić mogu doći kasnije

Uvidjeli smo u razgovoru s roditeljima da postoji potreba da se vrtiću produlji radno vrijeme, a opet uzimajući u obzir da dijete ne smije biti dulje od 10 sati u objektu. Za sad je petero takvih polaznika, no vidjet ćemo kako će biti na jesen, rekla je Eva Trošelj, ravnateljica Smiješka. 

12:01h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Koprivnički dječji vrtići – Tratinčica i Smiješak od jeseni, odnosno nove pedagoške godine, uvode novo radno vrijeme.

Tako će koprivnički Dječji vrtić Tratinčica raditi do 18 sati. Točnije, 20-ak djece, u dobi od četiri do sedam godina bit će smješteno u mješovitoj skupini, u objektu Loptica, a koji se nalazi u Ulici Ivana Generalića.

Ako će biti potrebe, moguće će biti smjestiti i više djece u druge skupine koja će onda ići na popodnevnu smjenu u mješoviti skupinu.

– Pri smještaju djece u tu skupinu, vodit ćemo računa i štititi prava djeteta te ćemo primiti onu djecu kojima oba roditelja rade u smjenama. Kroz duži period ćemo onda pratiti potrebe za ovakvim radnim vremenom. S obzirom na to da imamo veliki broj objekata, jedino možemo produžiti radno vrijeme na jednom mjestu. Naime, za produžen rad je važno držati se i zakonskog okvira u kojem odgojitelj može pet i pol sati raditi s djecom. Tako da bi za svaki produženi rad u objektu trebalo zaposliti i po jednog novog odgojitelja – objasnila je Ida Šipek, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’.

Ida Šipek // Foto: Matija Gudlin

Nadalje slijedi, kaže ravnateljica Šipek, kontaktirati roditelje koji su se izjasnili da bi prebacili djecu u novu skupinu, a kasnije će se grupa popunjavati i s ostalima.

Kako nam je rekla Eva Trošelj, ravnateljica koprivničkog Dječjeg vrtića Smiješak, radno vrijeme vrtića produljit će se za jedan sat te će raditi do 18 sati.

– Kod nas ne postoje podjele na skupine, vrtić je dobno mješovit. Uvidjeli smo u razgovoru s roditeljima da postoji potreba da se vrtiću produlji radno vrijeme, a opet uzimajući u obzir da dijete ne smije biti dulje od 10 sati u objektu. Za sad je petero takvih polaznika, no vidjet ćemo kako će biti na jesen- rekla je Eva Trošelj, ravnateljica Smiješka.

Foto: Matija Gudlin
Eva Trošelj (u sredini) // Foto: Matija Gudlin

Na ovaj će se način omogućiti roditeljima koji rade popodne da svoje dijete u vrtić dovedu kasnije, najkasnije do 10.30 sati.

– Također, želimo tim roditeljima osigurati da barem dio jutra provedu sa svojim djetetom. Vrtić inače ima 92 polaznika, a upisali smo 22-je novih. Ostala su još dva mjesta za popuniti – zaključuje ravnateljica E. Trošelj.

čitam...