12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Priopćenje HDS-a

DEMANTI Dio oporbe ne slaže se s izvještajem o sjednici križevačkog Gradskog vijeća, evo što kažu
D

Ne propustite

Na današnjoj tematskoj sjednici Grada Križevaca odlučeno je da će se ići dalje s projektom Državnog arhiva, no oporba smatra da dio priopćenja o sjednici iz Gradske uprave nije točan.

– Nakon dvosatne rasprave, na prijedlog gradonačelnika jednoglasno je donesena Odluka o nastavku aktivnosti na uređenju prostora za Državni arhiv u Križevcima – priopćili su iz Gradske uprave, s čime se HDS ne slaže.

Njihov demanti prenosimo u cijelosti.

– Poštovani, ukazujemo na propust koji Vam se vjerojatno slučajno dogodio u današnjem izvješćivanju sa sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca.

U Vašem tekstu navodite da je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo prijedlog Odluke o Državnom arhivu u Križevcima što nije točno.

Predlagači Odluke su vijećnici HDS-a i HDZ-a koji su sukladno Poslovniku Gradskog vijeća istu Odluku uz pomoć službi Grada pripremili.Gradonačelnik je predložio da se Odluka dopuni u članku 1. s tekstom da je Gradsko poglavarstvo Grada Križevaca 2005. godine donijelo Odluku o iznalaženju prostora za Državni arhiv, sam predlagatelj predložio je potom da se u članku 2. Odluke umjesto riječi “pokreću” stavi riječ “nastavljaju”, a gradonačelnik je potom tražio da mu se produlji rok za izvješćivanje Gradskog vijeća s 30 na 90 dana.

U ime predlagatelja, sedam vijećnika, takve dopune i izmjene prihvatio je Branko Hrg i one su postale sastavni dio Odluke koja je potom jednoglasno usvojena.

Dakle, predlagatelji Odluke su vijećnici HDS-a i HDZ-a, a ne gradonačelnik – poručuju iz HDS-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×