22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Priopćenje

Oglasili se iz Koprivničkih voda o poplavi, Zdravko Petras: Svima ćemo nadoknaditi štetu, dotrajali cjevovodi bit će obnovljeni projektom Aglomeracije
O

Direktor najavljuje rekonstrukciju cjevovoda, s obzirom na starost i dotrajalost postojeće infrastrukture.

Ne propustite

Iz Koprivničkih voda oglasili su se u vezi jučerašnjeg pucanja cijevi, koja je uzrokovala poplavu u središtu Koprivnice.

Pojasnili su kako je došlo do kvara i kako su tekli radovi na sanaciji.

– U nedjelju 13. 5. 2018. u 11.42 sati, došlo je do puknuća glavnog opskrbnog cjevovoda javne vodoopskrbne mreže DN 300 u Koprivnici na Trgu bana J. Jelačića ispred kućnog broja 7A. Zbog intenziteta predmetnog kvara došlo je do kratkotrajnog pada tlaka i poremećaja u vodoopskrbnom sustavu na području dijela grada Koprivnice. S obzirom na to da su dežurne ekipe Koprivničkih voda već bile na lokaciji kvara i sanaciji propuštanja na navedenom cjevovodu, odmah nakon puknuća cijevi započelo se sa zatvaranjem glavnog opskrbnog cjevovoda i prekidanja istjecanja vode iz njega, te se nakon toga pristupilo stavljanju u pogon alternativnih dobavnih pravaca pitke vode. U 12.10 uspostavljena je normalizacija vodoopskrbe i tlaka u cjelokupnom vodoopskrbnom sustavu – stoji u priopćenju koje potpisuje direktor Zdravko Petras.

Napominje da će šteta svima kojima je zbog provale vode u podrumske prostore ona nastala, biti i podmirena.

– Uslijed kvara došlo je do poplavljivanja prometnice i podrumskih prostorija stambeno poslovne zgrade na Trgu bana J. Jelačića broj 7A u Koprivnici. Nastala materijalna šteta će se naknadno procijeniti te će stanarima i poslovnim korisnicima koji imaju materijalnu štetu, ista biti podmirena preko police osiguranja od odgovornosti Koprivničkih voda, obzirom da je javna vodoopskrbna mreža osigurana – kažu iz Koprivničkih voda.

Uspostavljena je normalna vodoopsrba u ranim jutarnjim satima za sve ulice koje su od jučer bile bez vode zbog kvara.

– O predmetnoj havariji su obaviještene sve nadležne institucije a sa sanacijom se krenulo odmah. Završetak sanacije predmetnog kvara na vodoopskrbnoj mreži i normalizacija tlakova u vodoopskrbnoj mreži na području grada Koprivnice bila je jutros oko 4 sata. Za vrijeme trajanja sanacije kvara nije bilo pitke vode u dijelu ulica Mihovila Pavleka Miškine, Frana Galovića, Marovskoj, Pavla Vuka Pavlovića i na dijelu Trga bana J. Jelačića u Koprivnici – stoji u priopćenju.

Direktor najavljuje rekonstrukciju cjevovoda, s obzirom na starost  i dotrajalost postojeće infrastrukture.

– Predmetni glavni opskrbni cjevovod javne vodoopskrbne mreže DN 300 na Trgu bana J. Jelačića u Koprivnici, izgrađen je 1981. godine, a budući da je na navedenom cjevovodu zbog dotrajalosti već bilo kvarova, Koprivničke vode su u postupku pripreme projektne dokumentacije, a u skorije vrijeme projektom Aglomeracija Koprivnica predviđena je njegova rekonstrukcija, s čime bi se postigla još veća sigurnost pogona i opskrbe pitkom vodom korisnika vodnih usluga na uslužnom području Koprivničkih voda, odnosno smanjila bi se mogućnost nastanka ovakvih havarija. Cijenjenim korisnicima koji su jučer tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati bili bez pitke vode ispričavamo se zbog toga – zaključuje Petras.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×