Priopćenje

Oglasili se iz Koprivničkih voda o poplavi, Zdravko Petras: Svima ćemo nadoknaditi štetu, dotrajali cjevovodi bit će obnovljeni projektom Aglomeracije

Direktor najavljuje rekonstrukciju cjevovoda, s obzirom na starost i dotrajalost postojeće infrastrukture.

10:37h
0
Poplava centar
Foto: Ivan Brkić

Iz Koprivničkih voda oglasili su se u vezi jučerašnjeg pucanja cijevi, koja je uzrokovala poplavu u središtu Koprivnice.

Pojasnili su kako je došlo do kvara i kako su tekli radovi na sanaciji.

– U nedjelju 13. 5. 2018. u 11.42 sati, došlo je do puknuća glavnog opskrbnog cjevovoda javne vodoopskrbne mreže DN 300 u Koprivnici na Trgu bana J. Jelačića ispred kućnog broja 7A. Zbog intenziteta predmetnog kvara došlo je do kratkotrajnog pada tlaka i poremećaja u vodoopskrbnom sustavu na području dijela grada Koprivnice. S obzirom na to da su dežurne ekipe Koprivničkih voda već bile na lokaciji kvara i sanaciji propuštanja na navedenom cjevovodu, odmah nakon puknuća cijevi započelo se sa zatvaranjem glavnog opskrbnog cjevovoda i prekidanja istjecanja vode iz njega, te se nakon toga pristupilo stavljanju u pogon alternativnih dobavnih pravaca pitke vode. U 12.10 uspostavljena je normalizacija vodoopskrbe i tlaka u cjelokupnom vodoopskrbnom sustavu – stoji u priopćenju koje potpisuje direktor Zdravko Petras.

Napominje da će šteta svima kojima je zbog provale vode u podrumske prostore ona nastala, biti i podmirena.

– Uslijed kvara došlo je do poplavljivanja prometnice i podrumskih prostorija stambeno poslovne zgrade na Trgu bana J. Jelačića broj 7A u Koprivnici. Nastala materijalna šteta će se naknadno procijeniti te će stanarima i poslovnim korisnicima koji imaju materijalnu štetu, ista biti podmirena preko police osiguranja od odgovornosti Koprivničkih voda, obzirom da je javna vodoopskrbna mreža osigurana – kažu iz Koprivničkih voda.

Uspostavljena je normalna vodoopsrba u ranim jutarnjim satima za sve ulice koje su od jučer bile bez vode zbog kvara.

– O predmetnoj havariji su obaviještene sve nadležne institucije a sa sanacijom se krenulo odmah. Završetak sanacije predmetnog kvara na vodoopskrbnoj mreži i normalizacija tlakova u vodoopskrbnoj mreži na području grada Koprivnice bila je jutros oko 4 sata. Za vrijeme trajanja sanacije kvara nije bilo pitke vode u dijelu ulica Mihovila Pavleka Miškine, Frana Galovića, Marovskoj, Pavla Vuka Pavlovića i na dijelu Trga bana J. Jelačića u Koprivnici – stoji u priopćenju.

Direktor najavljuje rekonstrukciju cjevovoda, s obzirom na starost  i dotrajalost postojeće infrastrukture.

– Predmetni glavni opskrbni cjevovod javne vodoopskrbne mreže DN 300 na Trgu bana J. Jelačića u Koprivnici, izgrađen je 1981. godine, a budući da je na navedenom cjevovodu zbog dotrajalosti već bilo kvarova, Koprivničke vode su u postupku pripreme projektne dokumentacije, a u skorije vrijeme projektom Aglomeracija Koprivnica predviđena je njegova rekonstrukcija, s čime bi se postigla još veća sigurnost pogona i opskrbe pitkom vodom korisnika vodnih usluga na uslužnom području Koprivničkih voda, odnosno smanjila bi se mogućnost nastanka ovakvih havarija. Cijenjenim korisnicima koji su jučer tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati bili bez pitke vode ispričavamo se zbog toga – zaključuje Petras.