18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Redovne dislokacije

Podravsko-prigorski vatrogasci otišli na hrvatsku obalu u pomoć kolegama
P

Ukupno je na redovne dislokacije upućeno osam vatrogasnih vozila i 15 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih i pet dobrovoljnih vatrogasaca, s područja Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini i u skladu s Državnim planom angažiranja vatrogasnih snaga za 2018. godinu te povećanoj opasnosti od nastanka požara otvorenog prostora tijekom turističke sezone, u četvrtak je s područja kontinentalnog dijela Hrvatske na 12 redovnih lokacija u priobalju dislocirano ukupno 13 vatrogasnih vozila i 98 vatrogasaca.

Na osnovu zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića s područja Vatrogasne zajednice Koprivničko – križevačke županije ove su godine vatrogasne snage dislocirane na sljedećim mjestima:

  • Na otočje nacionalnog parka Brijuni, Veliki i Mali Brijun, upućena su dva vatrogasna vozila te šest vatrogasaca od čega četiri profesionalca iz JVP Grada Koprivnice i dva dobrovoljca iz DVD-a Štaglinec
  • U mjesto Ubli na otoku Lastovo upućena su tri vatrogasna vozila te pet vatrogasca od čega tri profesionalca; dva iz JVP Đurđevac i jedan iz JVP grada Križevci, te dva dobrovoljna vatrogasca s područja VZG Đurđevca i VZG Križevaca,
  • U Konavle je upućena jedna auto cisterna i dva dobrovoljna vatrogasca iz DVD-a Virje,
  • U auto kamp Straško u Novalju na otoku Pagu upućena je jedna auto cisterna i dva profesionalna vatrogasca iz JVP Grada Križevaca,
  • U DVD Podgora u Splitsko-dalmatinskoj županiji upućena je samo auto cisterna bez posade, iz DVD-a Koprivnica

Ukupno je na redovne dislokacije upućeno osam vatrogasnih vozila i 15 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih i pet dobrovoljnih vatrogasaca, s područja Koprivničko-križevačke županije.

Vatrogasci upućeni na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete propisane Zakonom o vatrogastvu, a opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara na građevinama, kao i opremom za vezu. Očekuje se da će, kao i  prethodnih godina, redovne dislokacije završiti najkasnije do 30. rujna ove godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×