12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pčelarsko društvo Ludbreg

Slatka priča razveselila djecu, a medenjaci i ukrašavanje licitarskih srca najviše ih se dojmilo
S

Današnji događaj koliko veseli djecu, veseli i mene i svakako se nadam da će postati uobičajen jer med zaslužuje da ga populariziramo – zaključila je Hegić.

Ne propustite

Cvijet ima slatki sok kojim privuče pčelicu, a pčelica ima rilce koje je kao slamka za sok i kada pčelica dođe na cvijet isiše sok i spremi ga u trbuh. Sok pčele nose u košnicu i spremaju u saće i tako nastaje med – dio je to zanimljivog i edukativnog predavanja koje je u dječjem vrtiću Radost održala dr.sc. Gordana Hegić.

Predavanje je održano u organizaciji Pčelarskog društva Ludbreg i u suradnji s Hrvatski apiterapijskim društvom.

– Predsjednik Pčelarskog društva Ludbreg Krešo Piljak predložio je da se povežemo s ludbreškim vrtićima i najmlađima ispričamo više o samom životu pčela, proizvodnji pčelinjih proizvoda i naravno popularizirati potrošnju. Zajednička ideja bila je da izbjegnemo klasični medni doručak koji je zapravo i jedini koji se prakticira u Hrvatskoj te smo osmislili radije slatku priču. Upoznali smo djecu s pčelinjim proizvodima, isprobali su med i medenjake, a okušali su se i u izradi licitarskih srca – pojasnila je Gordana Hegić, predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva.

Istaknula je da bi med trebalo uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

– Nije nužno da med bude samo za doručak pa ukoliko ga nismo pojeli tad da jednostavno preskočimo konzumaciju. Možemo ga koristiti kao zaslađivač u kolačima, mlijeku, čaju. Najvažnije je da svaki dan dio šećera zamijenimo medom i već smo napravili puno za svoje zdravlje – rekla je Hegić.

U apiterapijskim svojstvima prednjače medovim domaćih, lokalnih pčelara. Med se preporučuje od navršene prve godine života, uz konzultatcije s pedijatrom.

– Današnji događaj koliko veseli djecu, veseli i mene i svakako se nadam da će postati uobičajen jer med zaslužuje da ga populariziramo – zaključila je Hegić.

Djecu su pak najviše obradovali medenjaci i ukrašavanje licitarskih srca, a na pitanje boje li se pčela spremno su odgovarali: Ne!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×