18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kulturno srce grada

FOTO Počela je akcija prikupljanja fotografija Domoljuba povodom proslave 100. obljetnice, M. Holek: Domoljub nije samo zgrada, Domoljub čine ljudi
F

Fotografije možete predati danas i sutra.

Ne propustite

U koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić danas je započelo prikupljanje fotografija koprivničkog Domoljuba povodom proslave njegovog 100. rođendana. Nakon što se prikupe fotografije građana održat će se velika digitalna izložba.

– Želimo potaknuti građane da zavire u svoje stare foto albume, jer u gradu Koprivnici nema osobe koja bar jednom nije bila u Domoljubu. Želimo napraviti kolektivno sjećanje grada, da se vidi koliko sam Domoljub znači ovome gradu, ali i cijeloj županiji – rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek.

Sve fotografije koje se prikupe danas i sutra će se skenirati, digitalno obraditi i spremiti za virtualnu izložbu koja će se održati krajem godine. Fotografije će se vratiti njihovim vlasnicima.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Domoljub nije samo zgrada, Domoljub čine ljudi. Svi oni koji dolaze na naše programe u Domoljub. On je kulturno srce grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije – ponosna je M. Holek.

U Domoljubu se održavaju koncerti, predstave, programi koje organiziraju škole i vrtići te programi brojnih udruga.

– Ovo je apsolutno divna prigoda da se svi zajedno prisjetimo svih lijepih dana u Domoljubu. Generacije su tamo puno toga radile. Ovo je predivno. To je bila jedina prava dvorana gdje su generacije mogle nešto napraviti – rekao je najstariji koprivnički psiholog Ivan Ferenčak.

Fotografije možete predati danas i sutra.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×