18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MEDIJSKA PISMENOST I ZNANOST

Knjižnica će ugostiti radionicu i predavanje o novinarstvu u sklopu dviju manifestacija
K

Voditelji će biti Lidija Dujić i Željko Krušelj, docenti Sveučilišta Sjever.

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica Frana Galovića u okviru dviju manifestacije koje se obilježavaju između 8. i 13. travnja ugostit će zanimljivu radionicu namijenjenu učenicima srednjih škola i predavanje otvoreno za sve.

Radionica Crno, žuto i ružičasto novinarstvo namijenjena je učenicima srednjih škola, a održat će se 8. travnja, u 12.15 sati, u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice Frana Galovića Koprivnica. Voditelji radionice su studenti s kolegija Novinarska radionica 2 pod mentorstvom Lidije Dujić.

Na recentnim primjerima iz hrvatskih medija analizirat će se leksik, sintaksa, stil i oprema kojom se iznevjeravaju standardi profesionalnoga novinarstva u crnim, žutim i ružičastim medijima, odnosno crnoj kronici, tabloidima i ženskom novinarstvu.

Predavanje Korištenje boja u hrvatskim tiskovinama istoga dana, na istome mjestu, u 13 sati, održat će Željko Krušelj. Predavanje je otvoreno za javnost, a dotaknut će se, za početak, prvih listova pokrenutih na europskim prostorima.

Inače, Dani medijske pismenosti manifestacija su kojoj je cilj osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana, posebice djece i mladih vještinama medijske pismenosti. Festival znanosti je, pak, manifestacija kojom se znanost želi približiti javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×