20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
putopisno predavanje

Matej Perkov vraća se u Koprivnicu, uz zabavne anegdote i fotografije pričat će o zimskim pohodima na vrhove Balkana
M

Matej će u koprivničkoj Knjižnici pričati o planinama Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske...

Ne propustite

Svi koprivnički ljubitelji planinarenja i putopisa idući će tjedan doći na svoje. Naime, u srijedu, 8. veljače, u podravsku metropolu dolazi Matej Perkov, koji će zainteresiranima pričati o izazovima i anegdotama koje je doživio po vrhovima brojnih balkanskih planina. Sve to bit će popraćeno mnoštvom fotografija pa ne sumnjamo da će se u Knjižnici i čitaonici Fran Galović tražiti stolica viška, kao što je to bilo i za vrijeme prethodnog predavanja ovog podravskog putopisca sa zagrebačkom adresom.

– Radi se o Matejevom visokogorskom kulturološkom projektu koji, kako sam kaže, već godinama aktivno živi ponajviše zimi, kada se visokogorci penju na snijegom i ledom okovane vrhove planina razasutih diljem Balkanskog poluotoka. Te planine koje su poznate kao omiljene ljetne destinacije, zelene i posute cvijećem, zimi se pretvaraju u izazovne gorostase, divove koji u zimskim uvjetima na penjače ostavljaju dojam kao da su u svjetskom velegorju – navode iz Knjižnice.

Matej će nam pričati o planinama Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske…

– Sve su to fantastične avanture nadomak našeg dohvata, pogotovo ako nemamo novaca i vremena za daleka putovanja. U romantiku Balkana utkana je povijest ljudi koji podno planina žive i njihovi običaji, ratovi, mirenja i nadmudrivanja, gastronomske delicije i specifični ambijent kojeg drugdje nema – piše u pozivu.

Predavanje u organizaciji HPD Bilo i HPD Pevec iz Koprivnice održat će se iduće srijede u 18 sati, a iz Knjižnice napominju kako će se u prvoj polovici veljače u izlogu moći razgledati mini-izložba fotografija koje je Perkov snimio u svojim pohodima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti