19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ČETVRTA PO REDU

U ponedjeljak počinje Ljetna škola programiranja i robotike kojom se nastoji promijeniti način učenja
U

Upisi u školu bili su besplatni za sve učenike zahvaljujući  Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima.

Ne propustite

U Đurđevcu se po 4. put održava Ljetna škola programiranja i robotike. Otvorenje će biti u ponedjeljak, 26. kolovoza, u 12 sati, a počet će predstavljanjem programa Ljetne škole te ideje zbog koje je pokrenuta od strane voditelja Tomislava Ostojića. Nakon pozdravnog govora, Ljetnu školu programiranja i robotike otvorit će gradonačelnik Hrvoje Janči.

Djeca i posjetitelji moći će isprobati robote nastale na satovima robotike prošlih godina, a najzanimljiviji dio prezentacije bit će utrke između izrađenih robota, a pripremljeno je i veliko robotsko iznenađenje.

Škola će trajati do 7. rujna, a namijenjena je svima – od predškolskog uzrasta do završenog 4. razreda srednje škole. Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko – informatičko područje.

Upisi u školu bili su besplatni za sve učenike zahvaljujući  Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima.

Ljetna škola je prvi puta organizirana prije tri godine, a školu je svake godine polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu dok su grupe vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U 21. stoljeću, prema mnogima autorima, najveći dio radne snage će biti zamjenjiv, a zamijeniti će ga roboti, nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koja su zamjenjiva –  rekao je profesor Tomislav Ostojić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×