ČETVRTA PO REDU

U ponedjeljak počinje Ljetna škola programiranja i robotike kojom se nastoji promijeniti način učenja

Upisi u školu bili su besplatni za sve učenike zahvaljujući  Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima.

09:10h
0
Foto: djurdjevac.hr

U Đurđevcu se po 4. put održava Ljetna škola programiranja i robotike. Otvorenje će biti u ponedjeljak, 26. kolovoza, u 12 sati, a počet će predstavljanjem programa Ljetne škole te ideje zbog koje je pokrenuta od strane voditelja Tomislava Ostojića. Nakon pozdravnog govora, Ljetnu školu programiranja i robotike otvorit će gradonačelnik Hrvoje Janči.

Djeca i posjetitelji moći će isprobati robote nastale na satovima robotike prošlih godina, a najzanimljiviji dio prezentacije bit će utrke između izrađenih robota, a pripremljeno je i veliko robotsko iznenađenje.

Škola će trajati do 7. rujna, a namijenjena je svima – od predškolskog uzrasta do završenog 4. razreda srednje škole. Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko – informatičko područje.

Upisi u školu bili su besplatni za sve učenike zahvaljujući  Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima.

Ljetna škola je prvi puta organizirana prije tri godine, a školu je svake godine polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu dok su grupe vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U 21. stoljeću, prema mnogima autorima, najveći dio radne snage će biti zamjenjiv, a zamijeniti će ga roboti, nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koja su zamjenjiva –  rekao je profesor Tomislav Ostojić.

čitam...