15.2 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Otok ljubavi

Sinagoga će ugostiti izložbu koja prikazuje kako je nagrađivana autorica “izrezala” cijeli otok
S

Realizaciju izložbe sufinancirali su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture RH, a projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Ne propustite

Samostalna izložba Ane Mušćet pod nazivom “Otok ljubavi” otvara se u subotu u 19 sati u koprivničkoj sinagogi, a organizira je AK galerija.

Autorica nam se predstavlja multimedijskim radom iz 2016. godine koji je za ovu priliku i prostor sinagoge proširen novo produciranim dijelom rada, ready made instalacijom. Rad naglašava dosadašnje autoričine postupke poput umjetničkog istraživanja povijesnih dokumenata, rezanja, izrezivanja i preslagivanja, u ovom slučaju prostora, kojim autorica evocira njegovu nekadašnju topografiju te ju transformira. Intervencija u javnom prostoru izvedena je na jezeru Oćuša u sklopu Baćinskih jezera (Dubrovačko-neretvanska županija) 2016. godine, a kao glavnog aktera svog umjetničkog rada autorica ističe otok Mlečić, naknadno prozvan Otok ljubavi. Ana Mušćet intervenira u njegov prostor postavljanjem sigurnosne linije. Izrezujući otok autorica isti pretvara u psihološki objekt koji pokušava sam iznaći vlastitu sudbinu, odnosno, postaje vlastito misleće tijelo – opisuju organizatori.

Ana Mušćet Otok ljubavi, iz albuma fra Ante Gnječa

Ana Mušćet je, između ostaloga, finalistica je Essl Art Award nagrade za mlade umjetnike, dobitnica Freedom Award nagrade u Londonu, Posebnog priznanja za doprinos od međunarodne važnosti, Grand Prixa 25. slavonskog biennalea i Nagrade publike na istoj izložbi. Radovi joj se nalaze u zbirkama suvremene umjetnosti u Galeriji umjetnina u Splitu i Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku.

Realizaciju izložbe sufinancirali su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture RH, a projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Više o događaju možete vidjeti na facebook eventu ili na facebook stranici AK galerije.

iz videa Otok ljubavi
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×