Otok ljubavi

Sinagoga će ugostiti izložbu koja prikazuje kako je nagrađivana autorica “izrezala” cijeli otok

Realizaciju izložbe sufinancirali su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture RH, a projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

09:28h
0
Noć Muzeja
Sinagoga // Foto: Ivan Brkić

Samostalna izložba Ane Mušćet pod nazivom “Otok ljubavi” otvara se u subotu u 19 sati u koprivničkoj sinagogi, a organizira je AK galerija.


Autorica nam se predstavlja multimedijskim radom iz 2016. godine koji je za ovu priliku i prostor sinagoge proširen novo produciranim dijelom rada, ready made instalacijom. Rad naglašava dosadašnje autoričine postupke poput umjetničkog istraživanja povijesnih dokumenata, rezanja, izrezivanja i preslagivanja, u ovom slučaju prostora, kojim autorica evocira njegovu nekadašnju topografiju te ju transformira. Intervencija u javnom prostoru izvedena je na jezeru Oćuša u sklopu Baćinskih jezera (Dubrovačko-neretvanska županija) 2016. godine, a kao glavnog aktera svog umjetničkog rada autorica ističe otok Mlečić, naknadno prozvan Otok ljubavi. Ana Mušćet intervenira u njegov prostor postavljanjem sigurnosne linije. Izrezujući otok autorica isti pretvara u psihološki objekt koji pokušava sam iznaći vlastitu sudbinu, odnosno, postaje vlastito misleće tijelo – opisuju organizatori.

Ana Mušćet Otok ljubavi, iz albuma fra Ante Gnječa

Ana Mušćet je, između ostaloga, finalistica je Essl Art Award nagrade za mlade umjetnike, dobitnica Freedom Award nagrade u Londonu, Posebnog priznanja za doprinos od međunarodne važnosti, Grand Prixa 25. slavonskog biennalea i Nagrade publike na istoj izložbi. Radovi joj se nalaze u zbirkama suvremene umjetnosti u Galeriji umjetnina u Splitu i Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku.

Realizaciju izložbe sufinancirali su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture RH, a projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Više o događaju možete vidjeti na facebook eventu ili na facebook stranici AK galerije.

iz videa Otok ljubavi

čitam...