12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izbori pred vratima

VELIKA ANKETA NAJČITANIJEG PORTALA Biramo predsjednika Republike Hrvatske, kome ćete dati svoj glas?
V

Kolinda Grabar-Kitarović vodila je Hrvatsku proteklih pet godina.

Ne propustite

Kolinda Grabar-Kitarović ili Zoran Milanović – jedno od njih dvoje uskoro će postati predsjednikom Republike Hrvatske, nakon što građani 5. siječnja izađu na birališta i zaokruže broj ispred jednog od njihovih imena.

Njih su dvoje u prvom krugu dobili najviše glasova, a rezultat je bio prilično tijesan, Milanović je imao 29,55 posto glasova, dok je K. Grabar-Kitarović pridobila 26,65 posto. U brojkama, bivši SDP-ov premijer Milanović osvojio je oko 50.000 glasova više od aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a.

Kolinda Grabar-Kitarović vodila je Hrvatsku proteklih pet godina. Prije toga, od 2005. do 2008., bila je ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, a potom do 2011. veleposlanica Hrvatske u SAD-u. Na prošli predsjedničkim izborima kao kandidatkinja HDZ-a pobijedila je tada aktualnog predsjednika Ivu Josipovića.

Zoran Milanović od prosinca 2011. do siječnja 2016. bio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske, po čemu je i najviše zapamćen na političkoj sceni. Bio je i predsjednik SDP-a, tu je funkciju dobio nakon smrti Ivice Račana, a predao ju je Davoru Bernardiću.

Pitamo vas – kome ćete dati glas 5. siječnja na izborima za predsjednika Republike Hrvatske?

This poll has ended (since 4 years).

Rezultat velike ankete "Kome ćete dati glas u drugom krugu predsjedničkih izbora?"

Zoranu Milanoviću
0.00%
Kolindi Grabar Kitarović
0.00%
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×