Izbori pred vratima

VELIKA ANKETA NAJČITANIJEG PORTALA Biramo predsjednika Republike Hrvatske, kome ćete dati svoj glas?

Kolinda Grabar-Kitarović vodila je Hrvatsku proteklih pet godina.

15:00h
0
Milanović / Kolinda

Kolinda Grabar-Kitarović ili Zoran Milanović – jedno od njih dvoje uskoro će postati predsjednikom Republike Hrvatske, nakon što građani 5. siječnja izađu na birališta i zaokruže broj ispred jednog od njihovih imena.

Njih su dvoje u prvom krugu dobili najviše glasova, a rezultat je bio prilično tijesan, Milanović je imao 29,55 posto glasova, dok je K. Grabar-Kitarović pridobila 26,65 posto. U brojkama, bivši SDP-ov premijer Milanović osvojio je oko 50.000 glasova više od aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a.

Kolinda Grabar-Kitarović vodila je Hrvatsku proteklih pet godina. Prije toga, od 2005. do 2008., bila je ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, a potom do 2011. veleposlanica Hrvatske u SAD-u. Na prošli predsjedničkim izborima kao kandidatkinja HDZ-a pobijedila je tada aktualnog predsjednika Ivu Josipovića.

Zoran Milanović od prosinca 2011. do siječnja 2016. bio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske, po čemu je i najviše zapamćen na političkoj sceni. Bio je i predsjednik SDP-a, tu je funkciju dobio nakon smrti Ivice Račana, a predao ju je Davoru Bernardiću.

Pitamo vas – kome ćete dati glas 5. siječnja na izborima za predsjednika Republike Hrvatske?

čitam...
Loading...