18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radni posjet

Župan Koren sa suradnicima obišao radove na sportskoj dvorani u Sv. Petru Orehovcu i dvije novoizgrađene ceste
Ž

Osim sportske dvorane koja će se graditi, napravljene su i neke manje prometnice. 

Ne propustite

Na poziv načelnika općine Sv. Petar Orehovec Franje Poljaka župan Darko Koren sa svojim zamjenikom Darkom Sobotom i suradnicima posjetio je jučer istoimeno mjesto. Bio je to radni posjet, a sve je počelo sastankom kojem su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić te zamjenik načelnika Dragutin Hendelja. Tom prilikom potpisan je Sporazum o izgradnji školske sportske dvorane o kojoj se, napomenuo je župan, govori već više od desetak godina. što je točno na dnevnom planu pojasnio je sam župan.

– Dogovorili smo se da u radnom posjetu obiđemo općinu Sv. Petar Orehovec, dva su razloga za to. Jedan je razlog sportska dvorana koju gradimo zajedno s općinom, a u onom je programu od takvih pet dvorana u pet općina. Potpisali smo sporazum u Općini, pa smo posjetili otvoreno gradilište gdje će se dvorana graditi. Tamo traju radovi učvršćenja tla s obzirom na problematiku koja je konstatirana nakon geomehaničkih istraživanja. Tlo je dosta rizično. S općinom smo zajedno, idući tjedan ćemo upriličiti radni sastanak sa svih pet općinskih načelnika gdje će se raditi dvorane – rekao je župan Koren.

OŠ Sveti Petar Orehovec
Franjo Poljak//Foto: Ivan Brkić

Osim sportske dvorane čiju su izgradnju obišli, a čijem obilasku su se pridružili i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus i ravnatelj Stjepan Lučki, župan je sa suradnicima i domaćinima posjetio i dvije napravljene manje prometnice.

– Iskoristili smo priliku i posjetili ceste koje je ŽUC zajedno s općinom izgradila, radi se o dvije prometnice. Jedna je Gornji Fodrovec – Kusijevec vrijednosti oko milijun i pol kuna, a druga je cesta u selu Voljavec vrijednosti 250 tisuća kuna. Ulog u tim sredstvima je pola-pola, općina je pripremila ceste, a Županija je osigurala asfaltnu podlogu – riječi su čelnog čovjeka županije.

Načelnik Poljak je zahvalio Županiji što brine o ravnomjernom razvoju svih krajeva  te kazao kako će izgradnja školske sportske dvorane biti najvažniji projekt u nadolazećem razdoblju.

– Županija je pronašla model i poduprla projekt. Odradili smo određene predradnje za kreditno zaduženje, dok je dio oko zemljišta i građevinske dozvole riješen. Iza nas je ugovorena prva faza izgradnje cijelog tog projekta, a to je zaštita građevinske jame i izgradnja potpornog zida nakon čega ćemo, vjerujem, uskoro položiti kamen temeljac za dvoranu Nadam se i daljnjoj kvalitetnoj suradnji na području infrastrukture, osobito komunalne, da povećamo taj standard života u općini Sveti Petar Orehovec – kazao je Poljak.

Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić dao je i svoj komentar.

– Općina Sv. Petar Orehovec je prepoznala potrebu da se osim nerazvrstanih cesta, kojima Općina upravlja, uključi i u modernizaciju cesta koje su pod ingerencijom ŽUC-a.To je dobar primjer suradnje kako bi se ljudima poboljšao standard na prometnicama. Ukupno sudjelovanje Općine je bilo 850 tisuća, dok je ŽUC sudjelovao u prošloj godini sa skoro milijun kuna. Ovaj model su na kraju prihvatile sve jedinice lokalne samouprave i to smo uveli kao kriterij. Zahvaljujem načelniku, Općini i Općinskom vijeću na suradnji – zaključio je Guzalić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×