18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROJEKT AKTIVNO STARENJE

Križevačkoj Udruzi osoba s invaliditetom odobreno 120 tisuća kuna za besplatan prijevoz starijih osoba
K

Starije osobe su u najvećem riziku od socijalne isključenosti te je za njih potrebno kontinuirano planirati i razvijati socijalne usluge u lokalnoj zajednici, upravo kako bi se smanjio taj rizik i postigao jedan od ključnih rezultata projekta.

Ne propustite

Križevačkoj Udruzi osoba s invaliditetom odobren je projekt Aktivno starenje II–pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama, vrijedan 120 tisuća kuna, piše tako na stranicama Udruge.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić ovog je mjeseca potpisao ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a projekt traje do 30. studenoga ove godine.

Projekt, kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost socijalnih usluga za starije. Starije osobe su u najvećem riziku od socijalne isključenosti te je za njih potrebno kontinuirano planirati i razvijati socijalne usluge u lokalnoj zajednici, upravo kako bi se smanjio taj rizik i postigao jedan od ključnih rezultata projekta.

– Kako bismo im unaprijedili kvalitetu života i omogućili zadovoljavanje njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta, poput odlaska liječniku, u crkvu, u posjet rodbini, odlazak u policijsku postaju, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradu, a koje ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili tu uslugu im ne mogu osigurati članovi obitelji, ovim projektom planiramo im omogućiti uslugu besplatnog prijevoza – piše na stranici Udruge.

Partneri na projektu su Grad Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×