PROJEKT AKTIVNO STARENJE

Križevačkoj Udruzi osoba s invaliditetom odobreno 120 tisuća kuna za besplatan prijevoz starijih osoba

Starije osobe su u najvećem riziku od socijalne isključenosti te je za njih potrebno kontinuirano planirati i razvijati socijalne usluge u lokalnoj zajednici, upravo kako bi se smanjio taj rizik i postigao jedan od ključnih rezultata projekta.

14:04h
0
Foto: krizevci.hr

Križevačkoj Udruzi osoba s invaliditetom odobren je projekt Aktivno starenje II–pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama, vrijedan 120 tisuća kuna, piše tako na stranicama Udruge.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić ovog je mjeseca potpisao ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a projekt traje do 30. studenoga ove godine.

Projekt, kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost socijalnih usluga za starije. Starije osobe su u najvećem riziku od socijalne isključenosti te je za njih potrebno kontinuirano planirati i razvijati socijalne usluge u lokalnoj zajednici, upravo kako bi se smanjio taj rizik i postigao jedan od ključnih rezultata projekta.

– Kako bismo im unaprijedili kvalitetu života i omogućili zadovoljavanje njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta, poput odlaska liječniku, u crkvu, u posjet rodbini, odlazak u policijsku postaju, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradu, a koje ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili tu uslugu im ne mogu osigurati članovi obitelji, ovim projektom planiramo im omogućiti uslugu besplatnog prijevoza – piše na stranici Udruge.

Partneri na projektu su Grad Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

 

čitam...
Loading...