-2.1 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
inspekcija

Vlasnik zatvorenog Črn-Bela Danijel Furdić ne želi otkrivati ‘unutarnje poslovanje’: Na mene se vrši hajka, to su kozmetičke stvari koje se riješe u pet dana
V

Posebno ga je zasmetala izjava vlasnika objekta, ludbreškog poduzetnika Đure Bohneca u jučerašnjem članku kad je izjavio da je 'voditelj restoran već uzeo neke akontacije za dogovorene proslave firme i prve pričesti (...)'. Zašto? Kako Furdić kaže, kakve veze Bohnec ima s njegovim restoranom. Pitali smo zatim Furdića je li to istina da je uzeo akontacije. 

Ne propustite

Jučer objavljeni članak o zatvaranju restorana Črn-Bel u Ludbregu izazvao je velik broj komentara i reakcija. Podsjetimo, više inspekcija ušlo je u restoran i tamo pronašlo 10 radnika na crno, jelovnik nije imao na vidljivom istaknutom mjestu obavijest o tvarima ili proizvodima koji uzrokuju alergije ili netolerancije, zaposlenima nije osigurano stjecanje potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni, te još neke druge stvari. O svemu više OVDJE.

Nakon što jučer nismo uspjeli doći do vlasnika Danijela Furdića, danas nam je to pošlo za rukom. Nije mu se sviđalo što ga jučer nismo uspjeli dobiti jer nismo čuli i drugu stranu. Pitali smo ga odmah je li istina da je zatvoren zbog navedenih razloga, što nam je potvrdno odgovorio.

– Na mene se vodi hajka, poslana su mi četiri inspektorata odjednom. Svaki inspektorat je nešto za vraga našao. To su kozmetičke stvari koje se riješe u pet dana. Ja ni ne znam sve te zakone, garantiram da 90 posto ugostitelja nema te Zakone. Nekome smetam, pa očito idemo razapinjati po medijima. U cijeloj priči 90 posto ugostitelja nema dovoljno radne snage, zakon ih koči. Konkurencija radi još gore. Mene zanima imaju li svi ugostitelji papire za radnike. Morao sam uzeti vanjsku snagu zbog jednog događaja, imam 10 ljudi zaposlenih, napravim veliku feštu, a oni meni dođu s četiri inspektorata. Trpim gubitke preko zime – rekao nam je obrazlažući razloge zatvaranja.

Posebno ga je zasmetala izjava vlasnika objekta, ludbreškog poduzetnika Đure Bohneca, u jučerašnjem članku, kad je izjavio da je “voditelj restoran već uzeo neke akontacije za dogovorene proslave firme i prve pričesti (…)”. Zašto? Kako Furdić kaže, kakve veze Bohnec ima s njegovim restoranom. Pitali smo zatim Furdića je li to istina da je uzeo akontacije.

Nemam ja to što otkrivati, to je moja stvar, to je moje unutarnje poslovanje tvrtke – rekao je kratko, ali nije negirao. Nadalje, smatra kako ga se blati po medijima. Nakon objavljenog članka jučer nam se javio jedan njegov bivši radnik koji je želio ostati anoniman (podaci poznati redakciji).

Foto: Marina Hižak

– Nedostajala je radna snaga. Plaće su isprva bile redovite, no novac koji smo trebali dobiti ‘na ruke’ čekali smo po dva, tri mjeseca. Dok su plaće kasnile, bilo je situacija kako se šefica (supruga voditelja restorana) Kristina Novak Furdić hvalila osoblju kako ide po wellness centrima, kako kupuje skupocjenu odjeću, a u isto vrijeme radnici nisu dobivali svoj zarađeni novac – govori nam jedan od bivših radnika.

Kad bi radnici dali otkaz, šefovi su okolo pričali da su zapravo dobili otkaz. Govorili su kako se ti radnici neće nigdje moći zaposliti jer oni (šefovi) znaju cijelu okolicu, Zagreb, Hrvatsku tako da radnik koji ode neće moći naći posao, tvrdi bivši radnik. Znali su otići do drugog poslodavca gdje se zaposlio njihov bivši radnik i pokušavali ga ocrniti ne govoreći ništa lijepo o njemu, priča nam osoba koja želi ostati anonimna.

– Posao koji je trebalo obavljati do osam konobara radio je šanker i još najviše tri konobara. Ljudi su se trgali, gablece je radio jedan konobar, bez šankera, što je teško izvedivo u jednom uglednom restoranu. Gosti su bili nervozni jer su morali dugo čekati i za to je ispaštao konobar – rekli su nam, a mi smo s tim rečenicama suočili i Danijela Furdića.

Nije bio previše rječit. Samo je rekao kako su to njegove stvari, njegovo unutarnje poslovanje koje on nama nije dužan otkrivati, više ga je smetalo što smo fotografirali restoran, odnosno po njegovom ‘privatan posjed gdje nismo smjeli ići’.

Na našoj Facebook stranici ispod članka o zatvaranju podiglo se dosta prašine, a pronašao se i pokoji komentar o neisplati plaća. Tako jedna ženska osoba tvrdi da je bila prijavljena dva mjeseca i da nije dobila plaću.

Činjenica jest da su si radnici sami krivi ukoliko su pristali dobivati novac ‘na ruke’ jer vlasnik po zakonu to nije dužan isplaćivati. Bilo kako bilo, vlasnik Danijel Furdić smatra da se na njega vrši hajka, da se iznosi puno neistina i navodi kako i zna tko ga je prijavio inspekcijama, te kako smo ga mi oblatili. No, nama je Državni inspektorat poslao službene informacije u kojima jasno piše kako je restoran zatvoren jer su pronašli čak deset ljudi kako radi ‘na crno’, uz još neke prekršaje. Restoran Črn-Bel ostaje zatvoren sve dok ne završi ‘preuređenje’. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×