12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UZ SVE PROPISANE MJERE

Idući tjedan počinje travanjska akcija darivanja krvi
I

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održati će se u tjednu od 20.-24. travnja 2020. godine u nešto izmijenjenom rasporedu kako je to planirano Kalendarom akcija za 2020. godinu.

Ne propustite

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održat će se u tjednu od 20. do 24. travnja u nešto izmijenjenom rasporedu nego što je planirano u Kalendaru akcija za 2020. godinu..

– Zbog epidemije koronavirusa-COVID 19, akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Tvornici Danica i Obrtničkoj i Srednjoj školi neće se održati, već sve darivatelje upućujemo na jedno od mjesta organiziranja akcija – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu gotovo svakodnevno objavljuje zalihe krvi za potrebe liječenja bolesnika u bolnicama apelirajući na darivatelje krvi da se odazivaju na planirane akcije.

Bitno je napomenuti da se svi darivatelji krvi i djelatnici moraju pridržavati mjera zaštite i samozaštite. Svaki darivatelj krvi treba doći sa zaštitnom maskom, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica osigurat će sredstva za dezinficiranje, obavezno je održavanje razmaka od 2 metra te pojedinačni ulazak na mjesto akcija DDK.

– Pridržavat ćemo se svih mjera koje su naložili Nacionalni stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo RH, a pridržavajući se i uputa tima iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji će biti na akcijama DDK – poručili su organizatori.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi mogu pristupiti osobe koje nemaju neke od simptoma: povišena tjelesna temperatura, suhi kašalj, groznica, grlobolja, kratki dah, opća slabost, bol u mišićima te nisu bili ili došli iz inozemstva unatrag 30 dana.

RASPORED AKCIJA

20. travnja 2020. (ponedjeljak) akcija će biti od 8.30 do 12 i od 12.30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

21. travnja 2020. (utorak) akcija će biti od 10 do 13.30 i od 14 do 17.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

22. travnja 2020. (srijeda) akcija će biti od 8 do 11 sati u Hrvatskim željeznicama i od 15 do 18.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

24. travnja 2020. (petak) akcija će biti u Goli od 8.30 do 12 sati u Društvenom domu, poslijepodne od 14 do 17 sati u Koprivničkom Ivancu u prostorijama škole.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×