12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Reagiranje gradonačelnika

Jakšić: Smjena ravnateljice Vesne Križan bila bi prvi korak u sređivanju stanja u našem Domu za starije i nemoćne
J

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

Ne propustite

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić oglasio se povodom jučerašnjih događaja u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje je 13 korisnika pozitivno na koronavirus. Također, u javnosti su prizori izmještanja korisnika u kolicima, a ne u sanitetu, izazvali brojne reakcije.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

– Drage Koprivničanke i Koprivničanci, unatoč velikoj odgovornosti i samodisciplini koje ste iskazali u tjednima iza nas, poštujući u velikoj mjeri sve odluke Nacionalnog kriznog stožera, od jučer se na naš grad i kraj gleda kao na potencijalno žarište koronavirusa.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

Nitko nije želio ovaj neželjeni scenarij koji nas je na težak način podsjetio da je ovaj
nepoznati i opasni virus među nama. Ovo se ne događa nekome drugome i nepoznatom, ovo se događa i može se dogoditi svakome od nas i našim bližnjima. Upravo zato apeliram na sve nas da se i dalje držimo propisanih mjera i poštujemo uvedene socijalne i zdravstvene standarde.

Događaji koje posljednjih dana pratimo u županijskom Domu za starije i nemoćne je
sigurno nešto što nam je zacrnilo svakodnevicu i postavlja pred nas puno pitanja na koje kao zajednica moramo pronaći prave odgovore, ali i hitna rješenja i to prvenstveno zbog zdravlja naših najbližih. Zaraženi korisnici i zaposlenici Doma su naši susjedi, prijatelji, mame, tate, djedovi i bake i ti ljudi danas zaslužuju posebnu skrb i svu ljubav i razumijevanje koju im kao zajednica možemo pružiti. Naravno da ćemo se zajedno zapitati kako je do ovoga došlo i je li smjelo doći. Naravno da je potrebno utvrditi i odgovornost da bismo mogli zajedničkim naporima izaći iz ove krizne situacije. Grad Koprivnica ovim putem stavlja na raspolaganje i Županijskom stožeru i ljudima koji odlučuju o radu Doma za starije i nemoćne Koprivnica sve raspoložive ljudske resurse zaštite i spašavanja, ali i spremnost da se savjetodavno uključe zaposlenici Gradske uprave koji imaju duboke, stručne i emotivne veze uz naš Dom, a to su bivši ravnatelj i bivša zaposlenica Doma koji sada rade u sustavu Grada. Ovu bitku ne možemo dobiti obračunavanjem s medijima koji kao ništa ne razumiju i traženjem onih koji su se usudili anonimno izvijestiti širu javnost da postoje određene poteškoće u funkcioniranju Doma. Vjerujemo i nadamo se da će odgovorni u Županijskom kriznom stožeru prihvatiti ovu ruku pomoći, suradnje i zajedništva zbog svih nas.

Foto: Ivan Brkić

Koristim ovu priliku pozvati ministra Beroša i ministra Božinovića da se uključe u ove procese i da stave na raspolaganje sve dostupne resurse doktorici Vadla koja danas radi veliki posao, da preuzmu i prihvate odgovornost za zdravlje, ali i funkcioniranje Doma za starije u nemoćne u Koprivnici, kao što su to učinili u Splitu.

Podravina i Prigorje, naša Županija nisu zaslužili da se u njemu raspada socijalna država, a da Nacionalni krizni stožer na to žmiri. Reagirali ste relativno žurno u Splitu, sada je trenutak da djelujete još žurnije u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici. Smjena ravnateljice i imenovanje kriznog ravnatelja po uzoru na splitsko rješenje je prvi korak u sređivanju stanja i u našem Domu.

Na kraju još jedanput molim sve naše građanke i građane da se pridržavaju propisanih
mjera. Pozivam i sve službe uključene u sustav civilne zaštite, posebice u zdravstvenom
sustavu i sustavu socijalne zaštite, da organizirano i stručno rade svoje svakodnevne posloveu ovim iznimno teškim okolnostima. Vjerujem u vas, vjerujem da imate dovoljno znanja i volje da zajednički riješimo ove probleme – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×