12.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Reagiranje gradonačelnika

Jakšić: Smjena ravnateljice Vesne Križan bila bi prvi korak u sređivanju stanja u našem Domu za starije i nemoćne
J

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

Ne propustite

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić oglasio se povodom jučerašnjih događaja u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje je 13 korisnika pozitivno na koronavirus. Također, u javnosti su prizori izmještanja korisnika u kolicima, a ne u sanitetu, izazvali brojne reakcije.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

– Drage Koprivničanke i Koprivničanci, unatoč velikoj odgovornosti i samodisciplini koje ste iskazali u tjednima iza nas, poštujući u velikoj mjeri sve odluke Nacionalnog kriznog stožera, od jučer se na naš grad i kraj gleda kao na potencijalno žarište koronavirusa.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

Nitko nije želio ovaj neželjeni scenarij koji nas je na težak način podsjetio da je ovaj
nepoznati i opasni virus među nama. Ovo se ne događa nekome drugome i nepoznatom, ovo se događa i može se dogoditi svakome od nas i našim bližnjima. Upravo zato apeliram na sve nas da se i dalje držimo propisanih mjera i poštujemo uvedene socijalne i zdravstvene standarde.

Događaji koje posljednjih dana pratimo u županijskom Domu za starije i nemoćne je
sigurno nešto što nam je zacrnilo svakodnevicu i postavlja pred nas puno pitanja na koje kao zajednica moramo pronaći prave odgovore, ali i hitna rješenja i to prvenstveno zbog zdravlja naših najbližih. Zaraženi korisnici i zaposlenici Doma su naši susjedi, prijatelji, mame, tate, djedovi i bake i ti ljudi danas zaslužuju posebnu skrb i svu ljubav i razumijevanje koju im kao zajednica možemo pružiti. Naravno da ćemo se zajedno zapitati kako je do ovoga došlo i je li smjelo doći. Naravno da je potrebno utvrditi i odgovornost da bismo mogli zajedničkim naporima izaći iz ove krizne situacije. Grad Koprivnica ovim putem stavlja na raspolaganje i Županijskom stožeru i ljudima koji odlučuju o radu Doma za starije i nemoćne Koprivnica sve raspoložive ljudske resurse zaštite i spašavanja, ali i spremnost da se savjetodavno uključe zaposlenici Gradske uprave koji imaju duboke, stručne i emotivne veze uz naš Dom, a to su bivši ravnatelj i bivša zaposlenica Doma koji sada rade u sustavu Grada. Ovu bitku ne možemo dobiti obračunavanjem s medijima koji kao ništa ne razumiju i traženjem onih koji su se usudili anonimno izvijestiti širu javnost da postoje određene poteškoće u funkcioniranju Doma. Vjerujemo i nadamo se da će odgovorni u Županijskom kriznom stožeru prihvatiti ovu ruku pomoći, suradnje i zajedništva zbog svih nas.

Foto: Ivan Brkić

Koristim ovu priliku pozvati ministra Beroša i ministra Božinovića da se uključe u ove procese i da stave na raspolaganje sve dostupne resurse doktorici Vadla koja danas radi veliki posao, da preuzmu i prihvate odgovornost za zdravlje, ali i funkcioniranje Doma za starije u nemoćne u Koprivnici, kao što su to učinili u Splitu.

Podravina i Prigorje, naša Županija nisu zaslužili da se u njemu raspada socijalna država, a da Nacionalni krizni stožer na to žmiri. Reagirali ste relativno žurno u Splitu, sada je trenutak da djelujete još žurnije u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici. Smjena ravnateljice i imenovanje kriznog ravnatelja po uzoru na splitsko rješenje je prvi korak u sređivanju stanja i u našem Domu.

Na kraju još jedanput molim sve naše građanke i građane da se pridržavaju propisanih
mjera. Pozivam i sve službe uključene u sustav civilne zaštite, posebice u zdravstvenom
sustavu i sustavu socijalne zaštite, da organizirano i stručno rade svoje svakodnevne posloveu ovim iznimno teškim okolnostima. Vjerujem u vas, vjerujem da imate dovoljno znanja i volje da zajednički riješimo ove probleme – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×