19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TRAŽE UTVRĐIVANJE ODGOVORNOSTI

Oporba: Postali smo županija slučaj, nitko ne govori o pokretanju istrage zbog oboljelih, a sada i preminulih
O

Traže veći angažman predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara te očekuju da izvijesti javnost o mjerama i aktivnostima koje je poduzeo glede utvrđivanja odgovornosti ravnateljice Doma Vesne Križan i ravnatelja bolnice dr. Mate Devčića. Usto ističu odgovornost župana Darka Korena.

Ne propustite

Klub vijećnika SDP-a i Hrvatskih laburista koprivničko-križevačke Županijske skupštine oglasio se u vezi situacije s koronavirusom u Podravini i Prigorju. Oporba u priopćenju podsjeća kako su u proteklih 48 sati na našem području evidentirana tri nova slučaja zaraze, dok su dvije osobe preminule. Ukupno je, dakle, sedam preminulih. U Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek, nastavljaju, hospitalizirano je 30 oboljelih, od čega je 28 štićenika Doma za starije i nemoćne u Koprivnici.

– Ova činjenica nažalost upućuje na to da će, vjerojatno, biti još umrlih, čime ćemo samo potvrditi svoju čelnu poziciju u RH. Jedino je u našoj županiji broj preminulih u odnosu na broj zaraženih oko deset posto (sedam preminulih od 74 zaražena), a po broju preminulih na 100.000 stanovnika u rangu smo sa Splitsko-dalmatinskom županijom – kaže oporba.

Prema njima, ignorirane su propisane mjere zaštite poput, navode, odlaska u trgovinu, raznošenja hrane po sobama ili vraćanja neizliječenih osoba u dom.

– Pitanje je koliko se i sada pridržavaju propisanih pravila, obzirom da gotovo svaki dan u toj sredini imamo novozaražene osobe. Kao županijski vijećnici već smo tražili utvrđivanje odgovornosti za situaciju nastalu u Domu, ali je na to izostala bilo kakva reakcija. Postali smo Županija slučaj koja puni stupce novina i udarna je vijest u medijima, a nitko ne govori o pokretanju istrage zbog tolikog broja oboljelih, a sada i preminulih, ili recimo o smjeni ravnateljice i odgovornosti Upravnog vijeća Doma – govore iz Kluba vijećnika SDP-a i HL-a.

Drugi razlog ove situacije, prema njima, jest prodor infekcije u koprivničku bolnicu.

– Nije najjasnije jesu li liječnici i medicinsko osoblje imali svu potrebnu zaštitnu opremu, ali je nisu koristili ili zaštitnu opremu uopće nemaju. Također je nejasno je li kod osobe s bakterijskom upalom pluća došlo do pogreške u postupanju ili je kriva loša komunikacija između ravnatelja i liječnice. Tko je odgovoran za dvoje zaraženih iz Pitomače? Sustav je preopterećen i pogreške se događaju, kažu! Kad su u pitanju ljudski životi, greške treba svesti na minimum, a ne ih objašnjavati kao nešto što je normalno. Tražimo da se utvrdi odgovornost za učinjene propuste i nećemo se zadovoljiti odgovorom da je za sve kriv virus sam – napominju.

Traže veći angažman predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara te očekuju da izvijesti javnost o mjerama i aktivnostima koje je poduzeo glede utvrđivanja odgovornosti ravnateljice Doma Vesne Križan i ravnatelja bolnice dr. Mate Devčića. Usto ističu odgovornost župana Darka Korena.

– Kao vijećnici dužni smo brinuti o kvaliteti pružanja usluga našim građanima i upozoravati na loše ili sumnjivo funkcioniranju županijskih institucija, stoga još jednom pozivamo da se utvrdi odgovornost mjerodavnih i nećemo prihvatiti da se i ovdje primjenjuje pravilo da politički podobne osobe ne mogu biti ni za što odgovorne – zaključuje županijska oporba.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

FOTO Malonogometne vratolomije zagospodarile na igralištu Apaša, počela je Pan Ljetna liga

Županijske nogometne lige završile su prije nekoliko tjedana, no ljubitelji nogometa ne moraju očajavati. Osim Europskog prvenstva, ljubitelji nogometa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×