14 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KORONAVIRUS

U Hrvatskoj značajno povećanje broja oboljelih, evidentirano novih 36 slučajeva, jedan iz naše županije
U

Podaci za posljednja 24 sata.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite RH u 14 sati, po običaju, iznio je podatke za protekla 24 sata glede situacije s koronavirusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je evidentirano 36 novih slučajeva, s time da je Brač novo žarište s 22 pozitivna bolesnika. Jedan je, pak, iz Koprivničko-križevačke županije. Oporavljenih je 21 više no jučer, a preminulih nije bilo, i dalje je 86. Ministar naglašava kako kriza, dakle, nije gotova.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako povećanje broja oboljelih nema veze s popuštanjem mjera. Prema njegovim riječima – u vezi slučaja iz Splitsko-dalmatinske županije, odnosno iz Brača – iz bolnice se vratio pacijent nakon čega ga je posjetio velik broj ljudi. Od 37 osoba koje su s njim ostvarile kontakt, 22 su sada pozitivne. Capak je otkrio i kako je u kontekstu naše županije u pitanju štićenik koprivničkog Doma za starije i nemoćne.

– Nadamo se da će brojka, posebno vezana uz Splitsko-dalmatinsku županiju, sutra biti manja – rekao je Capak, kasnije potvrdivši kako postoji mogućnost stavljanja Brača u karantenu.

– Kada ćemo imati kompletnu sliku, vidjet ćemo hoće li karantena pomoći razrješavanju situacije – potvrdio je ravnatelj.

Da nije bilo toliko posjeta, kazao je Beroš, ne bi došlo do ovakve situacije.

– Pridržavanje mjera od najveće je moguće važnosti. Ako se opustimo, imat ćemo problema. Ova, kao i mnoge druge situacije, mogla se izbjeći da su se ljudi pridržavali propisanih mjera – dodao je ministar zdravstva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nevjerojatno

Je li moguće?! Nesretnik (63) već drugi put nasjeo na foru iste prevarantice, opet mu ispraznila račun

Nevjerojatan slučaj dogodio se u okolici Bjelovara, a žrtva je postao jedan 63-godišnjak - i to već drugi put! Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×