Hrvatski zavod za javno zdravstvo na čijem je čelu Krunoslav Capak objavio je u jučer najnovije preporuke za rad ugostiteljskih objekata. Kafićima više rad nije ograničen od 6 do 23 sata, već mogu raditi i duže.
Kafići i restorani sada mogu raditi dulje od 23 sata, no ostala epidemiološka pravila ostala su ista pa razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i pol, piše HINA.
Dezinfekcija ruku i stolova i dalje je obavezna i nije dopušteno zadržavanje za šankom, osim prilikom naručivanja, ističe se u uputama HZJZ-a.
I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima i na stolovima se ne smiju ostavljati začini. Uz obavezno dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i razmak od 1,5 metra, zatvorene prostore je potrebno redovito prozračivati.
Za zaposlene u ugostiteljskim objektima je obavezno dnevno mjerenje tjelesne temperature u jutarnjim satima, preporučuje se nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru i poželjne su jednokratne zaštitne rukavice.