U subotu je nastavljen projekt Zaboravljeni recepti s područja Dravski peski, a tradicionalnu hranu su pripremale članice Udruge umirovljenika iz Podravskih Sesveta.
Kao mjesto pripreme odabrale su prekrasno Etno imanje Josipa Cugovčana kako bi što više dočarale prošla vremena. Vrijedne kuharice pripremale su nekoliko vrsta jela: trenec, domaći žganci sa slaninom i paluve z vrnjem. Kušanjem ovih jela na tren vraća u djetinjstvo i podsjeća kako su nam to pripremale naše bake.
Dok su žene spremale jela, muškarci su pilili drva i pazili da peć uvijek bude na radnoj temperaturi spremna za pripremu ovih tradicionalnih delicija.
– Zahvaljujemo se članicama Udruge umirovljenika Podravske Sesvete na trudu i vremenu koje su uložile u pripremu jela na čelu s predsjednicom Stanislavom Simon koja ih je angažirala, a također se zahvaljujemo Josipu Cugovčanu što je ustupio svoje etno imanje za pripremu ovih jela – rekao je Alen Janći, direktor TZ područja Dravski peski.