12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
visokokvalitetni prehrambeni proizvodi

OPG Miroslav Harači i OPG Markov Damir postali su nositelji oznake “Plavi ceker”
O

Jučer je na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, uručio prve potvrde o dodjeli oznake „Plavi ceker".

Ne propustite

Jučer je na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, uručio prve potvrde o dodjeli oznake „Plavi ceker“, među kojima se nalaze i OPG Miroslav Harači iz Koprivnice za svoj proizvod bučino ulje te OPG Markov Damir sa sjedištem u Đurđevcu za sok od aronije.

„Plavi ceker“ je oznaka koja se dodjeljuje visokokvalitetnim prehrambenim proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava čija je kvaliteta više razine od zakonski propisane te uobičajeno zahtijevane i očekivane od strane potrošača, a namijenjena je označavanju, isticanju i promociji poljoprivrednih prehrambenih proizvoda.

– Kroz ovaj projekt želio sam da okupimo mala i srednja poljoprivredna gospodarstva, prvenstveno proizvođače visokokvalitetnih proizvoda iz cijele Hrvatske koji su spremni u skladu s našim pravilnikom dati na provjeru svoje proizvode i potvrditi kvalitetu. Također želimo da naši sugrađani budu sigurni u kvalitetu i podrijetlo proizvoda. Grad Zagreb ovo svečanom dodjelom dodatno želi motivirati sve one koji proizvode visokokvalitetne prehrambene proizvode da se putem Javnog poziva prijave i postanu nositelji oznake „Plavi ceker“ – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Svi dobitnici skupa // Foto: Apriori World

Oznaka se dodjeljuje na temelju javnog poziva koji objavljuje Grad Zagreb. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom vrši se senzorska i fizikalno-kemijska analiza proizvoda, a troškove podmiruje Grad Zagreb.

Uvjeti dodjele oznake: da su proizvedeni na području Republike Hrvatske, da su proizvedeni od sirovina koje su podrijetlom iz Republike Hrvatske, da udovoljavaju važećim propisima iz područja hrane, a odnose se na sve faze proizvodnje, prerade i distribucije hrane, da udovoljavaju parametrima kvalitete iz pravilnika.

Damir Markov i Miroslav Harači // Foto: Apriori World

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×