visokokvalitetni prehrambeni proizvodi

OPG Miroslav Harači i OPG Markov Damir postali su nositelji oznake “Plavi ceker”

Jučer je na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, uručio prve potvrde o dodjeli oznake „Plavi ceker".

07:31h
0
Damir Markov i Miroslav Harači // Foto: Apriori World

Jučer je na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, uručio prve potvrde o dodjeli oznake „Plavi ceker“, među kojima se nalaze i OPG Miroslav Harači iz Koprivnice za svoj proizvod bučino ulje te OPG Markov Damir sa sjedištem u Đurđevcu za sok od aronije.

„Plavi ceker“ je oznaka koja se dodjeljuje visokokvalitetnim prehrambenim proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava čija je kvaliteta više razine od zakonski propisane te uobičajeno zahtijevane i očekivane od strane potrošača, a namijenjena je označavanju, isticanju i promociji poljoprivrednih prehrambenih proizvoda.

– Kroz ovaj projekt želio sam da okupimo mala i srednja poljoprivredna gospodarstva, prvenstveno proizvođače visokokvalitetnih proizvoda iz cijele Hrvatske koji su spremni u skladu s našim pravilnikom dati na provjeru svoje proizvode i potvrditi kvalitetu. Također želimo da naši sugrađani budu sigurni u kvalitetu i podrijetlo proizvoda. Grad Zagreb ovo svečanom dodjelom dodatno želi motivirati sve one koji proizvode visokokvalitetne prehrambene proizvode da se putem Javnog poziva prijave i postanu nositelji oznake „Plavi ceker“ – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Svi dobitnici skupa // Foto: Apriori World

Oznaka se dodjeljuje na temelju javnog poziva koji objavljuje Grad Zagreb. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom vrši se senzorska i fizikalno-kemijska analiza proizvoda, a troškove podmiruje Grad Zagreb.

Uvjeti dodjele oznake: da su proizvedeni na području Republike Hrvatske, da su proizvedeni od sirovina koje su podrijetlom iz Republike Hrvatske, da udovoljavaju važećim propisima iz područja hrane, a odnose se na sve faze proizvodnje, prerade i distribucije hrane, da udovoljavaju parametrima kvalitete iz pravilnika.

Damir Markov i Miroslav Harači // Foto: Apriori World

 

čitam...