12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HT PRVA LIGA

Stipiću se za Istru 1961 vraća pola prve postave: Želimo završiti posao koji smo započeli – ostati u ligi
S

Koprivnički i pulski sastav na ljestvici dijeli osam bodova, odnosno dvije pozicije.

Ne propustite

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš sutra će, u 18.55 sati, u sklopu 32. kola HT Prve lige biti mjesto na kojemu će snage odmjeriti Slaven Belupo Istra 1961.

– Moram priznati da se osjećam jako ugodno i zahvalno u ovom okruženju. Želim to isto i mojim igračima, da se jednako tako osjećaju. Znamo da smo do sada jako dobro igrali, znamo da smo bili konkurentni u svim utakmicama, ali da se nismo za našu igru, trud i zalaganje dovoljno nagradili bodovima. Oscilacije su normalne u razvoju ekipe, u sastavljanju hijerarhije i zajedničkog puta. Iz svega toga želim, s mojim igračima, stručnim stožerom, fizioterapeutima i svima u klubu, završiti posao koji smo započeli 8. listopada, a to je doći do cilja koji je bio stavljen pred nas – ostanka u ligi. Imamo zadnjih pet utakmica pred nama. Moramo se koncentrirati na posao i buduće protivnike i strpljivo i svjesno sve zajedno privesti kraju – rekao je trener Farmaceuta Tomislav Stipić za klupske stranice.

Podsjetimo, njegova momčad u proteklom kolu poražena je od splitskog Hajduka, i to nakon što je na Poljud stigla s pet mladih zamjena te uz činjenicu da je Lima u sudačkoj nadoknadi promašio jedanaesterac vrijedan jednoga boda.

No, sada se nakon suspenzije zbog tri žuta kartona vraćaju Bačelić-Grgić, Božić, Goda, Lulić i Jeffren.

Tomislav Stipić // Foto: Ivan Brkić Brka / Nk Slaven Belupo

– Oni koji su igrali na Poljudu, igrali su onako kako igra Slaven Belupo, a ne kao netko drugi. Uloge su unutar momčadi podijeljene, a ideja igre je prepoznatljiva. Sada nam dolaze igrači koji su odradili žute kartone. Rekao sam im da se moraju što prije prilagoditi momčadi, da moraju prihvatiti osjećaj i ritam igrača iz Splita i ponovno stati svi zajedno rame uz rame sutra od 18.55 – izjavio je trener.

Koprivnički i pulski sastav na ljestvici dijeli osam bodova, odnosno dvije pozicije. Sa šest bodova viška u odnosu na posljednji Inter, istarski sastav pet kola prije kraja blizu je osiguravanja dodatnih kvalifikacija u kojima će braniti status prvoligaša. No, prisjetimo li se koliko su u tome uspijevali u proteklim godinama, jasno je da je u pitanju momčad s devet života.

– Čeka nas standardno teška utakmica i nepredvidivo je kako će se stvari odvijati. Belupo je momčad koja ima kvalitetu, pokazali su to na terenu i imaju svoje motive. Naše je da damo svoj maksimum i na taj način napravimo sve što je moguće da osvojimo bodove – rekao je trener Istre Ivan Prelec, dok je Stipić kazao kako sutrašnji protivnik igra lijep nogomet.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na Apašu će, podsjetimo, ponovno biti navijača koje Stipić smatra iznimno važnim.

– Nakon Poljuda imao sam priliku u Koprivnici, u jednome kafiću, s naših sedam-osam navijača popiti kavu i prokomentirati utakmicu u Splitu. To su vjerni navijači koji će i sutra biti s nama. Naravno, emocionalni su i žale kada propustimo priliku za osvajanje bodova, ali to je potvrda da im je stalo, razgovor s njima govori da smo na dobrom putu. Protiv Rijeke smo itekako osjetili njihovu pomoć, pogotovo smo bili sretni na kraju zbog velikog pljeska i nadam se da će isto tako biti i sutra – izjavio je Stipić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×