12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBILJEŽAVANJE

Koprivnička knjižnica nije zaboravila na Frana Galovića i Paju Kanižaja, velike književnike rođene u Peterancu i Đelekovcu
K

U izlogu zgrade postavili su građu iz zbirke Caproncensis.

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica simboličkim postavom građe iz zavičajne zbirke Caproncensis u izlogu zgrade ovoga tjedna prisjeća se dvojice književnika rođenih u srpnju, u Peterancu i Đelekovcu – Frana Galovića i Paje Kanižaja.

Ističu kako je Galović – pjesnik, dramatičar, novelist, prevoditelj, kritičar i slikar – u svega desetak godina napisao oko stotinu pjesama, mnogo pripovijetki i drama. Nažalost, poginuo je na početku Prvoga svjetskoga rata 1914. godine, na ratištu kod mjesta Radenkovići, i to sa samo 28 godina.

Kanižaj je, pak, bio pjesnik, prozaik i dramski pisac za djecu i odrasle, glavni urednik humorističkih listova Paradoks i Žalac te, između ostaloga, urednik igranoga programa za djecu i mladež na HRT-u. Od pete godine živio je u Koprivnici, a umro 2015. godine u Krapinskim Toplicama.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×