12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
iskustvo

Hrvatski nulti pacijent otkrio svoj identitet i kroz što je prolazio: Psihički je bilo teže, fizički kao gripa
H

S psihičke strane je bilo dosta teško, prvih tjedan dana nisam znao koga ću ugroziti, nisam znao koga ću zaraziti, kazuje Vibor.

Ne propustite

Iskustva oboljelih i preboljelih, raznovrsna su, pa je baš zato bitno da se upoznamo sa svačijim simptomima. Krenut ćemo od nultog pacijenta, blizanca iz Ericssona, koji se u veljači vratio s utakmice u Italiji, zaražen.

– Pa s psihičke strane je bilo dosta teško, prvih tjedan dana nisam znao koga ću ugroziti, nisam znao koga ću zaraziti. Fizički je bilo kao gripa, temperatura, njuh i okus nisam imao tjedan dana, opća slabost, malaksalost, respiratornih problema nisam imao – kaže Vibor Vidić, nulti pacijent te nastavlja kako je komunicirao s okolinom i jesu li ga se bojali.

– Ja sam bio tri tjedna u bolnici, pa onda doma dva tjedna. Poslije toga nakon što mi je istekla samoizolacija, onda sam se počeo viđati s najužim krugom prijatelja koji me se nisu bojali, ali sam svejedno tad nosio masku, a onda je proglašen cjelokupni lockdown pa se nisam ni sa kim viđao pa me se nije imao tko bojati – kazuje.

Vibor kaže da mu je najteže bilo iščekivanje prvih tjedan dana.

– Tko će se sve zaraziti zbog mene, hoće li netko zaraziti bolesne ukućane, djecu – kaže Vibor koji je zarazio samo brata.

– Mislim, zarazio sam svoju djevojku, ali ona je bila sa mnom tako da, tko zna možda je ona mene – kaže.

Nulti pacijent otkrio je i zašto nije htio ranije javno iznositi svoje iskustvo.

– Pa nisam se htio eksponirati ni doživljavati osude od nekih ljudi koji nisu upoznati sa situacijom. Pa evo sad nam je to postao svakodnevni život, a i nisam htio slušati osude da sam išao u najgore vrijeme u Italiju, kad je već bilo tisuće i tisuće zaraženih, što uopće nije istina. A i nisam se jednostavno, imao potrebu eksponirati – rekao je Vidić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×