21.8 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LAŽNI NALAZI

Povjerovali mu da je potpuni invalid ozlijeđen u Domovinskom ratu, dobio više od 1,6 milijuna kuna mirovine
P

Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, stoji u objavi DORH-a.

Ne propustite

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjaka zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako se sumnja da je spomenuti od siječnja 1996. godine do rujna 2020. godine u Koprivnici i Zagrebu od Invalidske komisije nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske ishodio nalaz i mišljenje prema kojemu mu je, kao hrvatskom branitelju, utvrđena stopostotna invalidnost, a koje je posljedica ozljeda zadobivenih tijekom Domovinskog rata. No, čini se kako je to bilo daleko od istine.

– Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale, tako mu je kao vojnom osiguraniku priznato pravo na invalidsku mirovinu koja mu je isplaćivana do rujna 2020. godine – stoji u objavi DORH-a.

Na taj mu je način, dodaju, protupravno isplaćeno više od 1.600.000 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×