17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LOKALNA RAZINA

Županije će same odlučivati o povratku učenika na nastavu, Ljubić: Dio učenika sigurno se u ponedjeljak vraća na nastavu
Ž

Više župana potvrdilo je kako smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Ne propustite

Svaka županija samostalno će odlučivati o povratku učenika u učionice sljedeći tjedan, a većina je sklona normaliziranju nastave, piše Telegram. Zaključak jučerašnjeg sastanka ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola, navodi dnevnik.

Dogovor je da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja, kažu u Ministarstvu.

Županije podijeljene oko pitanja početka nastave

Župani potvrđuju da će tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave. Više župana potvrdilo je kako smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Ipak, tragična vijest o smrti dječaka zbog komplikacija uzrokovanih covidom neke je, poput Šibensko-kninske županije, poljuljala u odluci. I u Istarskoj su županiji skloni zadržavanju sadašnje mjere. Kako navode, Grad Zagreb odluku o eventualnoj promjeni modela od idućega tjedna donijet će u četvrtak, najkasnije u petak.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija
U županiji se u škole vraćaju osnovnoškolci i dio srednjoškolaca

U kojem smjeru razmišljaju u Koprivničko-križevačkoj županiji provjerili smo s Ratimirom Ljubićem, zamjenikom župana i načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite.

– Jedan dio učenika će se sigurno vratiti u ponedjeljak na nastavu. S obzirom na epidemiološke pokazatelje nema razloga da se to ne učini. No, još nismo definirali koji će to točno učenici biti. Vjerojatno će to biti osnovnoškolci, ali i dio učenika srednjih škola. U četvrtak prijepodne imamo zakazan sastanak Stožera i ravnatelja škola pa ćemo tada definirati i konkretne detalje – kratko je rekao Ljubić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

FOTO Rebeka Vidić iz Virja proglašena Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske: “Ovo je velika čast i zadovoljstvo!”

Jučer smo objavili kako je Koprivničanka Iva Hećimović proglašena Best modelom Sjeverozapadne Hrvatske. No, lijepim vijestima tu nije kraj. Još...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×