13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
virtualno

Gradski muzej Križevci u Noći muzeja priređuje niz izložbi i postava zbirki
G

U prostorima Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, na Trgu Antuna Nemčića 6/I, posjetitelji će moći razgledati izložbu Od cehova do Čelika i nakon. 

Ne propustite

Gradski muzej Križevci i ove se godine uključio u obilježavanje Noći muzeja. Zbog pandemije većina programa održat će se virtualno, no kao i svake godine posjetitelji će moći u vremenu od 18 do 21 sat obići njegov stalni postav u Ulici Tome Sermagea 2, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te uz ograničeni broj posjetitelja.

Imat će priliku razgledati Arheološku zbirku, Zbirku starog oružja, Kulturno-povijesnu zbirku, Etnografsku zbirku, Sakralnu zbirku te Cehovsku zbirku i sobu posvećenu znamenitim Križevčanima.

U prostorima Likovne galerije Gradskog muzeja, na Trgu Antuna Nemčića 6/I, posjetitelji će moći razgledati izložbu Od cehova do Čelika i nakon.

Posjetitelje od 29. siječnja i na web stranicama očekuju dva virtualna predavanja. Bit će izlaganje kustosa Branka Franceschija koji će govoriti o nastanku, fokusu i realizaciji Prvog bijenala industrijske umjetnosti koji se održao u Labinu 2014. godine. Alma Trauber će kao vrijedan primjer cjelovite industrijske baštine predstaviti projekt Park skulptura Sisak.

Dizajn panoa i katalog izložbe potpisuje dizajner Boris Greiner, a u katalogu će se, uz tekstove jednog od kustosa izložbe Ozrena Blageca i stručne suradnice na izložbi dr. sc. Jelke Vukobratović, naći i članak Društveni kontekst Čelika autora Sandra Novosela. Autorica projekta i likovnog postava, te kustosica izložbe je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

Djelatnici Gradskog muzeja Križevci za ovu su prigodu pripremili i nekoliko video-uradaka kako bi muzejske prostore i svoj rad približili posjetiteljima u virtualnom obliku. Bit će dostupni putem POVEZNICE od 29. siječnja, pa i nakon Noći muzeja, kao začetak projekta izrade edukativnih video-materijala na temu Križevaca i okolice.

Foto: Gradski muzej Križevci
Foto: Gradski muzej Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Supersport HNL

Slaven sutra na Apašu čeka Goricu, Božić: Dužni smo iskupiti se svima koji vole klub i dolaze navijati

Pretposljednji Farmaceuti sutra u 17 sati na svom Apašu dočekuju sedmoplasiranu Goricu. Mediji su ovih dana istaknuli dva bitna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×