18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
europski fondovi

DAN KOMUNALCA Stigla su dva nova kamiona financirana europskim sredstvima, Jakšić: Koprivnica je jedan od zelenih lidera u državi
D

Projekt nabave vozila je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Ne propustite

Danas, na sam 63. rođendan Komunalca, u dvorištu uprave, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljena dva nova komunalna vozila iz projekta “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u gradu Koprivnici”.

Povodom Dana Komunalca za građane su pripremljena i mala iznenađenja. Tako je na svim gradskim parkiralištima danas besplatno parkiranje, zakupci na Tržnici i Sajmištu neće plaćati maltarinu, građani se mogu besplatno kupati na Gradskim bazenima od 10 do 12 sati.

– Također, svi naši korisnici koji će danas platiti račune na blagajnama bit će darivani cvjetnom sadnicom – rekla je uvodno predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Dodala je kako je ukupna vrijednost projekta nabave dva suvremena komunalna vozila, koja će sigurno doprinijeti i nadalje stopi razdvajanja otpada gdje je Koprivnica u samom vrhu hrvatskih gradova, iznosi 2.625.610 kuna, od čega je Komunalac bespovratno dobio 1.480.000 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta.

– Komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada koristit će se za odvoz papira, plastike i biorazgradivog otpada s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca. Najnoviji pilot-projekt Komunalca je prikupljanje metalnog otpada na kućnom pragu, za sada u dva rajona, u drugom i desetom, a ovisno o interesima građana, proširit će se i na ostale rajone. Komunalac će i nadalje ulagati u komunalnu infrastrukturu, tako da od 55% stope razdvajanja otpada, koliko smo do sada učinili, očekujemo da ćemo ostvariti sve ciljeve Plana gospodarenja otpadom RH za 2021. godinu – pojasnila je Nataša Tetec.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zaželio je sretan rođendan Komunalcu i svim generacijama koje su ga stvarale i danas razvijaju, te sugrađankama i sugrađanima, jer, kako je naglasio, razvijenog i snažnog komunalnog sustava ne bi bilo bez njihove odgovornosti.

– Šlag na torti su dva kamiona koja su nam stigla povučenim europskim sredstvima. Unazad nekoliko godina ostvaren je i projekt reciklažnog dvorišta, a prema svom finišu ide projekt Kompostane kojim ćemo se do kraja zacementirati u samom vrhu RH po razvrstavanju otpada gdje smo danas na 57% treći u državi. Pokazujemo koliko je Koprivnica spremna pratiti europske trendove i povlačiti europska sredstva, ali i koliko naši građani znaju odgovorno pristupati onome što nam treba biti najvažnije, a to je snažna ekološka komponenta koju Komunalac, Grad i građani nose u sebi. Zato Koprivnica s punim pravom može reći da je jedan od zelenih lidera u državi – rekao je Jakšić.

Đuro Horvat, generalni direktor poduzeća Tehnix d.o.o. pojasnio je karakteristike vozila.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ovo su eko vozila najnovije generacije. Jako nas veseli da Koprivnica ulaže u zeleni plan, pa je sama po sebi brend s obzirom na utjecaj politike koja pomaže u korištenju bicikala. Velika nam je čast što pored komunalnih vozila gradimo i veliku Kompostanu, to je jedna od najvećih u ovom dijelu Hrvatske. Tu će biti instalirana najnovija tehnologija koja će u cijelosti biorazgradiv otpad pretvoriti u eko gnojivo. Zajedno s Institutom iz Zagreba, Njemačke i Austrije razvili smo upravo tu tehnologiju i ona će biti među prvima ovdje instalirana. Vozila koja smo isporučili dokazuju da se tu dobro gospodari, jer se radi o vozilima koja će imati manje troškova u održavanju, servisiranju, trošit će manje od 25% goriva – kazao je Horvat.

Na kraju je predao ključeve vozila gradonačelniku Jakšiću i predsjednici Uprave Komunalca Nataši Tetec.

Projekt nabave vozila je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×