18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVI SU PREZADOVOLJNI

Ministar Horvat Županijskoj upravi darovao devastirano željezničko konačište za potrebe novog Učeničkog doma
M

Kroz desetak dana će se dovršiti i preostali koraci u imovinskom-pravnoj proceduri nakon čega ćemo pripremiti i prezentaciju projekta uz svečano potpisivanje ugovora, istaknuo je župan Koren.

Ne propustite

Punih 15 godina prošlo je otkako je u Koprivnici održana sjednica na kojoj je Vlada Ive Sanadera odlučila za jednu kunu Gradu Koprivnici predati na upravljanje zgradu željezničkog konačišta u koprivničkoj Kolodvorskoj ulici. Točno 15 godina kasnije, plan da se ova zgrada preuredi u učenički dom, još je uvijek mrtvo slovo na papiru.

Novi pomak u priči dogodio se danas.

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom koji je tom prilikom uručio Odluku o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u svrhu rekonstrukcije i nadogradnje Učeničkog doma u Koprivnici.

Ministra Horvata i suradnike dočekali su župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, saborski zastupnik Darko Sobota, koprivnički gradonačelnik, ujedno i saborski zastupnik Mišel Jakšić te resorni pročelnici županijskih upravnih tijela.

Župan je uvodno zahvalio ministru Horvatu i angažmanu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kako bi se krenulo u realizaciju iznimno važnog projekta gradnje Učeničkog doma koji će uvelike podići razinu i uvjete za još bolji rad i rezultate učenika koji se školuju u vrsnim školama na području grada Koprivnice.

– Ovo je za nas iznimno važan događaj kojim smo krenuli u realizaciju projekta koji će biti na korist svim našim učenicima, ali i njihovim roditeljima čime će se standard obrazovanja i uvjeta koje pružamo podići na još višu razinu. Zgrada željezničkog konačišta koju ćemo pretvoriti u moderan učenički dom pružit će novu dimenziju obrazovanja i omogućiti kvalitetnije uvjete za naše školarce. Hvala gradonačelniku Jakšiću koji je prihvatio našu inicijativu i podržao partnerstvo kojim ćemo zajedničkim snagama izgraditi učenički dom vrijedan oko 25 milijuna kuna, a hvala i ministru Horvatu na trudu koji je uložio kako bi dovršili potrebne procedure. Kroz desetak dana će se dovršiti i preostali koraci u imovinskom-pravnoj proceduri nakon čega ćemo pripremiti i prezentaciju projekta uz svečano potpisivanje ugovora, istaknuo je župan Koren te još jednom zahvalio svima koji su svojim doprinosom podržali županijsku inicijativu.

Zadovoljstvo projektom naglasio je i gradonačelnik Jakšić.

– Vrlo smo zadovoljni suradnjom i dogovorom i sa županom Korenom i sa ministrom Horvatom. Gradu mnogo znači da se jedna ovako devastirana zgrada kakva je Željezničko konačište preuredi i dobije potpuno novi oblik i funkciju u kojem će se razvijati mladost. Grad i Županija zavrjeđuju ovaj budući Učenički dom s obzirom na kvalitetne školske ustanove koje se nalaze na području grada. Ovo partnerstvo sa Županijom mnogo znači za daljnji razvoj grada, hvala i čestitke na zajedničkom iskoraku županu Korenu i ministru Horvatu – rekao je.

O samoj važnosti darovanja nekretnine i budućeg Učeničkog doma za Koprivničko-križevačku županiju i Grad Koprivnicu govorio je ministar Horvat koji je dodao kako je riječ o hvalevrijednom projektu ne samo za Županiju i Grad već i za sjeverozapadnu Hrvatsku.

– Učenički dom vrijedan 25 milijuna kuna će značajno podići razinu obrazovanja na ovom prostoru, a ovaj doprinos Ministarstva i Vlade je kotačić u mozaiku nastojanja da se ne samo konačište već i drugi slični projekti neiskorištenih nekretnina prate i potpomažu na ovakav način. Država će i dalje činiti sve da uz što manju administraciju svim općinama, gradovima i Županiji stavi na raspolaganje sve nekretnine koje nisu od strateškog interesa RH, a da za njih jedinice lokalne i regionalne imaju pripremljene projekte, zaključio je ministar Horvat te na kraju dodao kako će država i u pogledu dodjele potentnih građevinskih, poljoprivrednih i šumskih zemljišta, učiniti sve kako bi općine, gradovi i Županija što prije došli do nekretnina i dalje razvijali svoje projekte za boljitak zajednice.

Foto: Ivan Balija

 

 

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×