12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GIMNAZIJA FRAN GALOVIĆ

Promicanjem učenja stranih jezika i višejezične ravnopravnosti obilježili Dan Europe
P

Budući da se nisu mogli družiti uživo aktivnosti su preselili u online okruženje.

Ne propustite

Učenici i nastavnici Gimnazije Fran Galović Koprivnica koji sudjeluju u Erasmus+ i eTwinning projektima tradicionalno obilježavaju 9. svibnja, Dan Europe i eTwinning dan pa su to učinili i ove godine.

Budući da se nisu mogli družiti uživo aktivnosti su preselili u online okruženje.

Kao dio projekta Erasmus + “Fit4Thought”, učenici su povodom Dana Europe osmislili zadatak kojim promiču učenje stranih jezika i višejezičnu ravnopravnost te su na devet europskih jezika po izboru naučili pet osnovnih riječi (hvala, molim te, oprosti, dobar dan, doviđenja).

“MA(R)TH” tim je organizirao video sastanak s učenicima i nastavnicima iz Litve i Italije tijekom kojeg su razgovarali o projektnoj nastavi na daljinu i situaciji s koronavirusom u europskim zemljama te o načinima na koje pandemija utječe na život srednjoškolaca.

Učenici su također sastavili matematičke zadatke koristeći brojeve 9, 5, 1, 9, 6, 4, 19, 64, 1964 – s obzirom na to da se Dan Europe slavi od 1964. godine.

U sklopu projekta “UMBRELLA”, članovi geografske grupe koji rade i na projektu “No Plan B” snimili su video uradak s 13 partnerskih zemalja u kojem je na engleskome jeziku svaka skupina predstavila jednu izreku svog materinjeg jezika – naši gimnazijalci su objasnili izreku “U zdravom tijelu – zdrav duh”.

eTwinning projektom “LEARN” učenici 1. B razreda podižu svijest o važnosti čitanja i izradili su prezentacije s audio snimkama poezije na hrvatskome i nekoliko stranih jezika.

Više o Danu Europe pročitajte ovdje: https://ec.europa.eu/croatia/content/europe-day-9-may_hr ,a radove učenika pogledajte na sljedećim poveznicama: http://bit.ly/DanEuropeGFG

https://padlet.com/martinagrgacgfg/hogziro6cffrq5d1

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×