32.4 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GIMNAZIJA FRAN GALOVIĆ

Promicanjem učenja stranih jezika i višejezične ravnopravnosti obilježili Dan Europe
P

Budući da se nisu mogli družiti uživo aktivnosti su preselili u online okruženje.

Ne propustite

Učenici i nastavnici Gimnazije Fran Galović Koprivnica koji sudjeluju u Erasmus+ i eTwinning projektima tradicionalno obilježavaju 9. svibnja, Dan Europe i eTwinning dan pa su to učinili i ove godine.

Budući da se nisu mogli družiti uživo aktivnosti su preselili u online okruženje.

Kao dio projekta Erasmus + “Fit4Thought”, učenici su povodom Dana Europe osmislili zadatak kojim promiču učenje stranih jezika i višejezičnu ravnopravnost te su na devet europskih jezika po izboru naučili pet osnovnih riječi (hvala, molim te, oprosti, dobar dan, doviđenja).

“MA(R)TH” tim je organizirao video sastanak s učenicima i nastavnicima iz Litve i Italije tijekom kojeg su razgovarali o projektnoj nastavi na daljinu i situaciji s koronavirusom u europskim zemljama te o načinima na koje pandemija utječe na život srednjoškolaca.

Učenici su također sastavili matematičke zadatke koristeći brojeve 9, 5, 1, 9, 6, 4, 19, 64, 1964 – s obzirom na to da se Dan Europe slavi od 1964. godine.

U sklopu projekta “UMBRELLA”, članovi geografske grupe koji rade i na projektu “No Plan B” snimili su video uradak s 13 partnerskih zemalja u kojem je na engleskome jeziku svaka skupina predstavila jednu izreku svog materinjeg jezika – naši gimnazijalci su objasnili izreku “U zdravom tijelu – zdrav duh”.

eTwinning projektom “LEARN” učenici 1. B razreda podižu svijest o važnosti čitanja i izradili su prezentacije s audio snimkama poezije na hrvatskome i nekoliko stranih jezika.

Više o Danu Europe pročitajte ovdje: https://ec.europa.eu/croatia/content/europe-day-9-may_hr ,a radove učenika pogledajte na sljedećim poveznicama: http://bit.ly/DanEuropeGFG

https://padlet.com/martinagrgacgfg/hogziro6cffrq5d1

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nogometni transferi

Zahuktava se sezona transfera, u Močile stigli “sin vjetra” i veznjak s talijanskim iskustvom, Drnje i Đelekovec pojačavaju redove

Županijske nogometne lige nedavno su završile, no klubovi su daleko od mirovanja. Polako se zahuktava sezona transfera. Tako su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×