30.2 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
USUGLASILI SE

Koprivničke dadilje donijele odluku, od jeseni poskupljuje čuvanje djece, S. Smolak: Ni time nećemo pokriti sve troškove
K

Na području Koprivnice trenutno uslugu čuvanja djece nudi 11 obrta, a prema nekim najavama, na jesen bi trebala proraditi još dva nova obrta dadilja. 

Ne propustite

Poskupljuje čuvanje djece kod koprivničkih dadilja. Cijene će porasti s novom pedagoškom godinom, odnosno s 1. rujna.

Podsjetimo, Grad Koprivnica sufinancira djelatnost dadilja temeljem Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti dadilja na području grada Koprivnice. Smještaj djece od šest mjeseci do navršene jedne godine života grad subvencionira s 2000 kuna mjesečno po djetetu, za djecu od navršene jedne godine života do dana obveznog upisa u redovan program predškolskog odgoja i obrazovanja s 1000 kuna mjesečno, dok se za smještaj djece s teškoćama u razvoju iz gradskog proračuna izdvaja 2000 kuna mjesečno. Grad Koprivnica godišnje subvencionira smještaj djece u privatnim obrtima dadilja s 1.300.000 kuna.

Vlasnici obrta s roditeljima će postići dogovore

Roditelji čija djeca na čuvanje odlaze kod dadilja, ubuduće će umjesto dosadašnjih 500 do 600 kuna plaćati 700, a u nekim obrtima i po 1000 kuna. Razliku do ukupne cijene, valja napomenuti, i dalje će prema važećim iznosima iz spomenute odluke subvencionirati Grad Koprivnica.

Kako je potvrdila Snježana Smolak, voditeljica dadilja za Koprivničko-križevačku županiju, na nedavnom su se sastanku vlasnici obrta dadilja s područja Koprivnice usuglasili oko podizanja cijene čuvanja djece.

Postignut je dogovor oko poskupljenja od 300 kuna, odnosno s dosadašnjih 1500 kuna na 1800 kuna, no krajnja cijena razlikovat će se ovisno od obrta do obrta.

Snježana Smolak // Foto: Sanjin Bojić

–  Na svakom je vlasniku obrta da sa svojim korisnicima, odnosno roditeljima individualno postigne dogovor i potpiše ugovor na iznos koji će njima biti prihvatljiv – kaže S. Smolak naglašavajući kako se kod nekih usluga čuvanja već kreće po 2000 kuna, ali ima i jeftinijeg smještaja.

Razlog poskupljenja je općeniti porast cijena

S. Smolak, koja se čuvanjem mališana bavi osam godina, kaže kako je promjena cijena bila nužna iz jednog jedinog razloga, a to je općenito poskupljenje cijena.

– U međuvremenu su svi troškovi otišli gore, porasle su cijene energenata, hrane, doprinosa državi, ma svega, a naša je cijena već godinama bila ista. Jednostavno smo je morali promijeniti, no realno, ni to povećanje neće pokriti naše stvarne svakodnevne troškove – veli Smolak.

Na području Koprivnice trenutno uslugu čuvanja djece nudi 11 obrta, a prema nekim najavama, na jesen bi trebala proraditi još dva nova obrta dadilja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ROADPOL

Ljudi, oprez! Policija od danas provodi posebnu akciju, “ciljaju” cijeli tjedan na točno ove vozače

Kako bi smanjili broj prometnih nesreća, naša policija od danas provodi posebnu akciju na prometnicama. Radi se o nadzoru alkohola...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×