19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
USUGLASILI SE

Koprivničke dadilje donijele odluku, od jeseni poskupljuje čuvanje djece, S. Smolak: Ni time nećemo pokriti sve troškove
K

Na području Koprivnice trenutno uslugu čuvanja djece nudi 11 obrta, a prema nekim najavama, na jesen bi trebala proraditi još dva nova obrta dadilja. 

Ne propustite

Poskupljuje čuvanje djece kod koprivničkih dadilja. Cijene će porasti s novom pedagoškom godinom, odnosno s 1. rujna.

Podsjetimo, Grad Koprivnica sufinancira djelatnost dadilja temeljem Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti dadilja na području grada Koprivnice. Smještaj djece od šest mjeseci do navršene jedne godine života grad subvencionira s 2000 kuna mjesečno po djetetu, za djecu od navršene jedne godine života do dana obveznog upisa u redovan program predškolskog odgoja i obrazovanja s 1000 kuna mjesečno, dok se za smještaj djece s teškoćama u razvoju iz gradskog proračuna izdvaja 2000 kuna mjesečno. Grad Koprivnica godišnje subvencionira smještaj djece u privatnim obrtima dadilja s 1.300.000 kuna.

Vlasnici obrta s roditeljima će postići dogovore

Roditelji čija djeca na čuvanje odlaze kod dadilja, ubuduće će umjesto dosadašnjih 500 do 600 kuna plaćati 700, a u nekim obrtima i po 1000 kuna. Razliku do ukupne cijene, valja napomenuti, i dalje će prema važećim iznosima iz spomenute odluke subvencionirati Grad Koprivnica.

Kako je potvrdila Snježana Smolak, voditeljica dadilja za Koprivničko-križevačku županiju, na nedavnom su se sastanku vlasnici obrta dadilja s područja Koprivnice usuglasili oko podizanja cijene čuvanja djece.

Postignut je dogovor oko poskupljenja od 300 kuna, odnosno s dosadašnjih 1500 kuna na 1800 kuna, no krajnja cijena razlikovat će se ovisno od obrta do obrta.

Snježana Smolak // Foto: Sanjin Bojić

–  Na svakom je vlasniku obrta da sa svojim korisnicima, odnosno roditeljima individualno postigne dogovor i potpiše ugovor na iznos koji će njima biti prihvatljiv – kaže S. Smolak naglašavajući kako se kod nekih usluga čuvanja već kreće po 2000 kuna, ali ima i jeftinijeg smještaja.

Razlog poskupljenja je općeniti porast cijena

S. Smolak, koja se čuvanjem mališana bavi osam godina, kaže kako je promjena cijena bila nužna iz jednog jedinog razloga, a to je općenito poskupljenje cijena.

– U međuvremenu su svi troškovi otišli gore, porasle su cijene energenata, hrane, doprinosa državi, ma svega, a naša je cijena već godinama bila ista. Jednostavno smo je morali promijeniti, no realno, ni to povećanje neće pokriti naše stvarne svakodnevne troškove – veli Smolak.

Na području Koprivnice trenutno uslugu čuvanja djece nudi 11 obrta, a prema nekim najavama, na jesen bi trebala proraditi još dva nova obrta dadilja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imao je mnogo sreće

Motociklom se zabio u automobil, samo se lakše ozlijedio

Kako su priopćili koprivnički plavci, jučer je u 11:30 u Kunovec Bregu 37-godišnji vozač upravljao motociklom našičke registarske oznake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×